Cu ce elemente din camera potrivim culoarea perdelelor? Cu ce elemente din camera potrivim culoarea perdelelor?
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Alegerea culorii dintr-o camera poate fi o decizie foarte dificila, mai ales cand nu dispunem de foarte mult timp si vrem sa facem totul cat mai repede. In functie de armonia pe care vrei sa o creezi in camera, culoarea perdelei poate fi potrivita cu mai multe elemente din camera. Perdelele si peretiiExsita un mit conform caruia cea mai sigura varianta este sa potrivesti culoarea perdelelor cu peretii. Insa acest lucru este valabil doar in cazul
Publicat pe 06 Dec 2012 09:23:13 de adriana
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Design interior
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Alegerea culorii dintr-o camera poate fi o decizie foarte dificila, mai ales cand nu dispunem de foarte mult timp si vrem sa facem totul cat mai repede. In functie de armonia pe care vrei sa o creezi in camera, culoarea perdelei poate fi potrivita cu mai multe elemente din camera.

Perdelele si peretii
Exsita un mit conform caruia cea mai sigura varianta este sa potrivesti culoarea perdelelor cu peretii. Insa acest lucru este valabil doar in cazul camerelor mici. Intr-o camera mica este in regula sa faci aceasta asociere deoarece va crea impresia de mai mult spatiu. In schimb, in cazul in care vorbim de o camera mare, cel mai bine este ca perdeaua sa contrasteze cu peretii. In felul acesta ele vor iesi mai mult in evidenta si vor comprima spatiul intr-un mod placut.

Perdelele si canapeaua sau covorul
Perdelele pot fi asortate si cu modelul canapelei sau al covorului. Alegerea este mult mai simpla daca acestea au o singura culoare, insa de cele mai multe ori nu se intampla asa. De aceea va trebui sa stabilesti pentru canapea sau pentru covor, care este culoare dominanta din model. In functie de aceasta vei alege si culoarea perdelei. Cel mai probabil nu vei gasit exact aceeasi culoare, insa este foarte important sa fie o nuanta cat mai apropiata.

Perdelele si cearsafurile sau pernele
Pentru dormitor, va fi mult mai simplu sa alegi pentru perdele o culoare cat mai apropiata de cea cu care este acoperit patul. Aici poti sa te joci putin cu dimensiunea perdelei si sa dai un aspect mult mai intim camerei lasand perdeaua sa curga cativa centimetri si pe podea.

Nu uita ca in alegerea culorii pentru perdea va trebui sa tii de fiecare data cont si de cantitatea de lumina care vrei sa iti intre in camera. Cu cat sunt mai inchise perdelele, cu atat mai putin luminoasa va fi camera. De asemenea, in cazul in care optezi si pentru draperii, alaturi de perdele, vei avea nevoie sa faci in asa fel incat cele doua sa se completeze una pe cealalta. Culoarea draperiilor ar trebui sa fie apropiata de cea a perdelelor, nu sa contrasteze.

Pentru o alegere cat mai buna cel mai probabil vei avea nevoie de parerea unui specialist. O idee ar fi sa alegi acele magazine care iti ofera si consultanta gratuita. In felul acesta nu va mai fi nevoie sa faci poze cu care sa ajungi la magazin pentru a-i arata designerului cum arata camera pentru care vrei sa cumperi perdele. Mai ales ca, de cele mai multe ori, fotografiile nu pot reda foarte exact nuanta reala.

Important este ca alegerea pe care ai facut-o in final sa fie cea mai potrivita pentru camera ta.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Adriana C 
Membru din: 01 Nov 2012 09:06:26

Despre autor:

Articole publicate: 21
Scoring autor: 7.596

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10