Ambientul Shabby Chic-Concept si Poveste Ambientul Shabby Chic-Concept si Poveste
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Conceptul Shabby Chic a luat nastere in Marea Britanie la inceputul anilor ’80, fiind definit de catre designerul Rachel Ashwell. Versatilitatea si dinamica ambientelor au permis stilului sa depaseasca testul timpului si sa se mentina in tendintele actuale, la nivel mondial. Inspirat de atmosfera secolelor trecute, Shabby Chic reuneste o multitudine de stiluri intr-un ambient aparte. Scaune victoriene, ceramica vieneza, draperii cottage,
Publicat pe 04 Dec 2015 09:03:47 de B.Daria
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Design interior
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Conceptul Shabby Chic a luat nastere in Marea Britanie la inceputul anilor ’80, fiind definit de catre designerul Rachel Ashwell. Versatilitatea si dinamica ambientelor au permis stilului sa depaseasca testul timpului si sa se mentina in tendintele actuale, la nivel mondial.

Inspirat de atmosfera secolelor trecute, Shabby Chic reuneste o multitudine de stiluri intr-un ambient aparte. Scaune victoriene, ceramica vieneza, draperii cottage, candelabre opulente, berjere cu alura excentrica si masute Rococo, sunt plasate intr-un decor French Chateau, ori intr-un interior ce aminteste de Suedia secolului 18 sau de un vechi conac englezesc.

Trandafirii cu petalele trecute ce impodobesc mesele si consolele dau o nota usor decadenta intregului ansamblu, in timp ce paleta de culori transforma spatiul de locuit intr-o Primavara de-a lui Vivaldi.

Principala regula Shabby Chic fiind ‘mixeaza si asorteaza’, versatilitatea este o trasatura definitorie a acestui stil. Pe langa variantele consacrate (Cottage Chic, Beach Cottage Chic, French Country si Gustavian), se dezvolta in permanenta altele, decoratorii de interioare introducand elemente si influente noi inspirate din simplitatea ambientelor urbane, din nonconformismul stilului industrial sau chiar din stralucirea opulenta a Hollywoodului.

Numitorul comun este reprezentat de aspectul vintage care ‘imbraca’ fiecare element si-i confera eleganta nestudiata si aerul boem ce caracterizeaza interioarele Shabby Chic.

Materialele precum lemnul, piatra, fierul forjat, textilele naturale, sticla si ceramica se imbina armonios, sustinute de o cromatica bogata, intr-un spatiu de locuit cu amprenta personala.

Paleta de culori reprezentativa pentru stilul Shabby Chic cuprinde culori pastelate, tonalitati de gri, variatiuni de alb si crem, precum si pete de culoare vibranta.

Aproape orice element de mobilier, obiect decorativ sau perete poate fi transformat conform stilului de catre artistii Shabby Chic. Acestia folosesc tehnici de antichizare cu vopsele si ceruri adaptate fiecarei suprafete. Artistul, in colaborare cu decoratorul de interioare, modeleaza spatiul de locuit, astfel incat acesta sa corespunda dorintei de frumos si confort a beneficiarului.

Shabby Chic nu este numai un stil de ambient, ci si un stil de viata aflat mereu in transformare pentru a se adapta ritmului modern. Nevoia de inedit, de reinventare si de exprimare a emotiilor caracterizeaza epoca actuala, manifestandu-se prin arta in toate formele sale, de la muzica si arte plastice, pana la vestimentatia urbana, arta culinara si, bineinteles, arta ambientului.

Va invit sa cunoasteti o echipa de specialisti Shabby Chic si sa va bucurati de un ambient care sa va reprezinte!

https://www.facebook.com/GreenwoodTeam/photos_stream?tab=photos_albums

 

 

 

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Daria Butnaru 
Membru din: 04 Dec 2015 08:58:54

Despre autor:

Articole publicate: 1
Scoring autor: ?

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10