Alegerea perdelelor sau draperiilor pentru dormitor Alegerea perdelelor sau draperiilor pentru dormitor
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Dormitorul este probabil una dintre cele mai pretentioase camere pentru care trebuie sa alegem cu ce tip de perdele sau draperii sa acoperim fereastra. Aici trebuie sa avem in vedere atat stilul camerei si ce fel de perdea punem astfel incat sa pastram armonia designului cat si functiile pe care dorim sa le acoperim pentru o camera pe care de cele mai multe ori o vrem linistita si pastrandu-ne intimitatea. Ce mai poate face o draperie pentru dorm
Publicat pe 30 Jan 2013 15:43:40 de adriana
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Design interior
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


perdele dormitorDormitorul este probabil una dintre cele mai pretentioase camere pentru care trebuie sa alegem cu ce tip de perdele sau draperii sa acoperim fereastra. Aici trebuie sa avem in vedere atat stilul camerei si ce fel de perdea punem astfel incat sa pastram armonia designului cat si functiile pe care dorim sa le acoperim pentru o camera pe care de cele mai multe ori o vrem linistita si pastrandu-ne intimitatea. Ce mai poate face o draperie pentru dormitor este sa asigure intimitate si intuneric, dar in acelasi timp poate sa tina departe frigul si zgomotul de afara.

Este foarte important daca iti alegi perdeaua inainte sau dupa ce ai amenejat deja dormitorul. Daca dormitorul tau are deja un stil al sau, cel mai bine este ca perdeaua sau draperiile sa pastreze tema de culori din camera dar si stilul. In cazul in care vrei sa redecorezi cu totul, poti sa decizi mai intai care sunt culorile care iti plac cel mai mult si care te relaxeaza, in acelasi timp. De exemplu, nu este recomandat sa folosesti rosu pentru dormitor deoarece este o culoare care indeamna la actiune, dinamism si nu la somn.

Un alt lucru pe care va trebui sa il faci este sa masori dimensiunile pentru sistemul de prindere. In functie de cat de mult vrei sa fie acoperit din fereastra si cat din perete, vei avea o galerie mai mult sau mai putin lunga. Ideea de baza ar fi ca galeria sa fie cu cel putin 30 cm mai lunga decat fereastra. In acest fel te vei asigura ca perdeaua acopera suficient de bine fereastra, iar lumina sau privirile curiosilor nu se strecoara la marginea ei.

Dincolo de materialul pe care il alegi, mai gros sau mai subtire, trebuie sa tii cont si de culori. Cu cat este culoarea mai deschisa, cu atat lumina va intra mai usor, iar camera va fi mai luminata pe timpul zilei. Culorile inchise te pot ajuta sa dormi mai bine, insa vor inchide si camera destul de mult. Daca vorbim de un dormitor mic, culorile deschise ar fi cele mai potrivite. De asemenea, perdelele si draperiile simple, intr-o singura culoare, fara modele, ajuta la crearea senzatiei de spatiu.

Daca fereastra este foarte mare, cea mai buna idee este sa alegi o perdea cu draperii cu diverse modele. Este in regula sa te folosesti de contrast intr-o camera mare. Daca este ales corect, vei putea crea un spatiu in care sa te simti confortabil in orice moment al zilei, dar mai ales cand ai nevoie de un moment de relaxare.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Adriana C 
Membru din: 01 Nov 2012 09:06:26

Despre autor:

Articole publicate: 21
Scoring autor: 7.596

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10