Cum se rascheteaza parchetul? Cum se rascheteaza parchetul?
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Grundul se va pregati conform indicatiilor producatorului, in general in combinatie cu un solvent. Aceste doua produse vor fi turnate in recipient apoi se vor amesteca foarte bine.  Cu o pensula lata se aplica grund pe intreaga suprafata in unul sau doua straturi in functie de vechimea parchetului dar si de gradul de deteriorare. Rumegusul fin de la ultima slefuire va fi amestecat cu lac pentru a se putea obtine chitul utilizat pent
Publicat pe 11 Feb 2016 13:33:08 de Amalia
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Constructii
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Grundul se va pregati conform indicatiilor producatorului, in general in combinatie cu un solvent. Aceste doua produse vor fi turnate in recipient apoi se vor amesteca foarte bine.  Cu o pensula lata se aplica grund pe intreaga suprafata in unul sau doua straturi in functie de vechimea parchetului dar si de gradul de deteriorare.

Rumegusul fin de la ultima slefuire va fi amestecat cu lac pentru a se putea obtine chitul utilizat pentru umplerea rosturilor. Rosturile sunt chituite si dupa uscare vor fi slefuite cu o granulatie de 120 oe intreaga suprafata apoi vor fi inlaturate urmele de chit.

Reconditionarea incepe de fiecare data de la podea. Parchetul mai vechi de 20 de ani isi poate recupera frumusetea si pentru ca parchetul sa aiba o viata mai lunga este recomandat sa il tratati macar o data la 5 ani folosind palux si 2 straturi de lac.

Prima operatiune din procesul de reconditionare este raschetatul. In prima faza se vor indrepta nivelarile cu o rindea electrica si se vor inlocui plintele. Operatia propriu-zisa se va efectua cu masina de raschetat parchetul. Raschetarea va incepe cu o granulatie mai mare si se trece treptat la granulatii mai mici.

Dupa aceasta operatiune se aplica grundul amestecat bine cu solventul si ultima etapa este lacuirea. Lacul urmeaza sa fie aplicat in doua straturi iar primul strat se va slefui cu o granulatie fina.

In primul rand atunci cand raschetati parchetul trebuie sa indreptati denivelarile cu o rindea electrica si sa inlocuiti plintele. Aceasta operatiune se face cu o masina pentru raschetat parchetul. Se incepe intotdeauna cu granulatii mari si apoi se trece la granulatii mai mici. Pentru margini va recomandam o masina speciala cu dimensiuni reduse. 

Dupa ce se va consolida parchetul si se inlatura stratul de lac, operatiunea se va face cuo masina speciala si va fi folosita o hartie abraziva cu o granulatie mare. Se trece la slefuirea fina a parchetului si se utilizeaza hartia cu granulatie mica iar pentru colturi se foloseste masina pentru margini.

Atunci cand chituiti veti folosi o rasina elastica pentru legatura care se amesteca cu praful de lemn rezultat in urma slefuirii.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Amalia Dragomir 
Membru din: 07 Apr 2015 10:47:04

Despre autor:

Articole publicate: 16
Scoring autor: ?

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10