Cat de importanti sunt peretii mulati si zidurile de sprijin Cat de importanti sunt peretii mulati si zidurile de sprijin
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Fundatia unei case începe din etapa de proiectare. Acolo, inginerul dezvolta fundatia, se asigura ca toate aspectele tehnice (instalatiile, sistemele de protectie si nu numai) sunt respectate si începe „constructia virtuala” a cladirii.În timpul proiectarii, inginerul verifica si riscurile seismice ale zonei, dar si care sunt cele mai eficiente metode de protectie împotriva cutremurelor si a incendiilor. Programele de proiectare includ versiuni m
Publicat pe 11 Mar 2015 10:16:05 de expertonline
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Constructii
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Fundatia unei case începe din etapa de proiectare. Acolo, inginerul dezvolta fundatia, se asigura ca toate aspectele tehnice (instalatiile, sistemele de protectie si nu numai) sunt respectate si începe „constructia virtuala” a cladirii.

În timpul proiectarii, inginerul verifica si riscurile seismice ale zonei, dar si care sunt cele mai eficiente metode de protectie împotriva cutremurelor si a incendiilor. Programele de proiectare includ versiuni modificate anual, care pot analiza atât componentele separate, cât si structurile integrate. 

Proiectarea virtuala a unei case

Înainte de a cauta ingineri pentru proiectare de case, proprietarii trebuie sa se gândeasca la cerintele de design, numarul de locuitori, hobby-urile acestora, ce camere tehnice îsi doresc, dar si suprafetele optime pentru fiecare dintre încaperi. De asemenea, un rol esential îl au si cladirile din împrejurimi si terenul de executie. Apoi, este necesar ca deciziile privind bugetul pentru casa sa fie bine cântarite, întrucât acestea vor fi luate pe termen lung. O structura din beton armat pentru casa poate rezista chiar si un secol, în timp ce una metalica laminata poate scuti o parte din cheltuieli.

Fundatia casei, elementul decizional

Rezistenta unei cladiri este determinata de fundatia acesteia si de felul în care a fost dezvoltata si proiectata. Inginerul are la dispozitie o multime de ustensile care îi asigura o lucrare profesionista si rezistenta. Printre acestea se numara si un program dimensionare pereti mulati si ziduri de sprijin.  

Cunoscuti si sub numele de pereti diafragma, zidurile mulate sunt structuri de sprijin permanente sau temporare, care includ peretii de sprijin si peretii de imperbeabilizare. Primii dintre acestia sustin pamântul, atunci când se fac excavatii în adâncime. Materialele din care sunt, de obicei, facute zidurile de sprijin sunt betonul armat monolit, betonul armat si noroiul autoîntaritor. 

Peretii de impermeabilizare sunt responsabili pentru terenurile ecavate atunci când se construieste fundatia. Facute din noroi întâritor sau beton plastic, aceste structuri protejeaza împotriva aparitiei oricarui tip de fluid ce poate aparea din pamânt. 

O locuinta sau cladire comerciala este proiectata în cel mai mic detaliu, iar inginerul tine cont de cele mai precise calcule. Pentru o imagine si mai clara, se utilizeaza programe de proiectare modele 3D. Aceste software-uri au vechime si o circulatie internationala, care le asigura calitatea. Astfel, inginerii si arhitectii vor transmite, întotdeauna, cele mai bune decizii catre constructorii locuintei sau cladirii tale. 

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Online Expert 
Membru din: 07 Jul 2014 14:06:10

Despre autor:
WEBDESIGN, REDESIGN, MARKETING ONLINE, MENTENANTA WEBSITE

Articole publicate: 3
Scoring autor: ?

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10