Boiler electric sau dus electric - care este diferenta?   Boiler electric sau dus electric - care este diferenta?
Rated 4.5/5 bazat pe 1 voturi
Product description: Cei mai multi dintre noi ne-am confuntat cel putin o data in viata cu problema lipsei de apa calda. Este foarte important pentru noi sa avem apa calda atunci cand avem nevoie de ea. Cei care sunt inca racordati la sistemul central de incalzire, stiu cum este sa astepti o vesnicie pana sa ai parte de un debit constant. In sprijinul acestei situatii poate fi luat in considerare boilerul electric. Acesta poate deveni un real ajutor pentru cei doresc
Publicat pe 10 Dec 2012 16:18:35 de brainiac
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Baie
Acorda o nota acestui articol:
9.
0


Cei mai multi dintre noi ne-am confuntat cel putin o data in viata cu problema lipsei de apa calda. Este foarte important pentru noi sa avem apa calda atunci cand avem nevoie de ea. Cei care sunt inca racordati la sistemul central de incalzire, stiu cum este sa astepti o vesnicie pana sa ai parte de un debit constant.

In sprijinul acestei situatii poate fi luat in considerare boilerul electric. Acesta poate deveni un real ajutor pentru cei doresc sa aiba apa calda in momentul in care au nevoie de ea.

Ce este un dus electric?
Un dus electric este de fapt un boiler electric, capabil sa incalzeasca apa instant, fara sa aiba nevoie de un rezervor pentru asta. Boilerele electrice au capacitatea de a furniza o cantitate de apa calda suficient de mare, intr-un timp suficient de scurt astfel incat sa asigure necesarul de apa.

Spre deosebire de un boiler electric obisnuit, un dus electric este prevazut cu un capat de dus pe care il vei putea folosi oricand doresti.

Dimensiunile lui sunt destul de reduse, astfel ca il vei putea instala in orice loc doresti, fara sa ocupe un spatiu prea mare, deci fara sa te incomodeze. Dezavantajul este acela ca dimensiunea nu ii permite sa incalzeasca mai mult decat apa pentru dus. Un dus electric va fi folosit doar in acest scop nu si pentru incalzirea pentru apa de la chiuveta.

Exista si boilere electrice care pot face acest lucru: ele se numesc boilere electrice combinate.

Instalare si electricitate
Pentru ca au o capacitate de incalzire pentru un volum de apa redus, fata de o centrala termica, boilerele electrice nu au nevoie de foarte mult efort pentru instalare. In ceea ce priveste instalarea unui dus electric, nu vei avea nevoie decat de realizarea unei legaturi la o sursa de apa rece si la o sursa de electricitate.

Pentru ca sursa de electricitate la care are nevoie sa fie legat nu este una obisnuita, cel mai bine este sa apelezi la un electrician care sa faca acest lucru, asa incat totul sa se desfasoare in siguranta si fara probleme.

Iata cum, fara prea multa bataie de cap vei avea apa calda pentru oricat de mult timp doresti, fara sa mai depinzi de vecinii tai.

Acorda o nota acestui articol:
9
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10