Fotografia de nunta, de noapte - sfaturi utile Fotografia de nunta, de noapte - sfaturi utile
Rated 5/5 bazat pe 4 voturi
Product description: Ca fotografi, dar si ca oameni, credem ca orice lucru, orice moment poate deveni o oportunitate de exceptie, daca asa o facem noi. Astfel, in acest domeniu de activitate, a avea cunostiintele necesare (tehnice) pentru a ne sprijini creativitatea, poate sa duca o imagine la un alt nivel, mult mai inalt. In timpul nuntilor, apar astfel de momente - fotografia de noapte. Chiar daca ea pare dificila, la o prima vedere (aducand numeroase provocari de
Publicat pe 24 Feb 2014 15:20:35 de StefanSkw
Categoria: Arta si Cultura Subcategoria: Arte vizuale
Acorda o nota acestui articol:
10.
0


fotografie nuntaCa fotografi, dar si ca oameni, credem ca orice lucru, orice moment poate deveni o oportunitate de exceptie, daca asa o facem noi. Astfel, in acest domeniu de activitate, a avea cunostiintele necesare (tehnice) pentru a ne sprijini creativitatea, poate sa duca o imagine la un alt nivel, mult mai inalt. In timpul nuntilor, apar astfel de momente - fotografia de noapte. Chiar daca ea pare dificila, la o prima vedere (aducand numeroase provocari de ordin tehnic), e bine sa o vedem ca pe o oportunitate de exceptie, o situatie ce ne permite obtinerea unor fotografii incredibile. Exista deci cateva sfaturi sau sugestii de care cu totii putem tine cont in asemenea circumstante - atat in calitate clienti dar si ca fotografi. Pentru a gasi astfel de solutii, e bine sa tratam lucrurile in mod corect, precum un fotograf profesionist de eveniment.


- Daca faci o poza in timpul noptii, folosind o camera simpla, cu ajutorul blitului, ceva interesant se petrece - chiar daca persoana careia ii faci fotografia e luminata, decorul (fundalul) ramane foarte intunecat. Se pierd detaliile (cele mai inchise nuante, cat si cele mai deschise raze de lumina) - acestea sunt pana la urma aspectele ce fac ca o fotografie sa se remarce cu adevarat. Adevaratele trucuri pentru un fotograf, noaptea, se refera la modul in care sa reuseasca sa manevreze, sa controleze lumina foarte repede.

- In loc ca toate lucrurile sa fie testate in ziua nuntii, e bine ca toate scenariile posibile sa fie verificate de dinainte. In acest mod toata lumea e pregatita pentru momentul in care intalneste lumina dificila, precum se intampla deseori. Cu cat e mai experimentat un fotograf, cu atat mai mult ar trebui sa stie cum sa abordeze situatiile cu diverse tipuri si cantitati de lumina.

- Pentru a se obtine rezultate bune, pe timp de noapte, un fotograf profesionist trebuie sa faca cativa... pasi: e bine sa pui accentul pe lumina naturala, pe cat de mult posibil. Lucrul acesta se face atat prin utilizarea unui ISO mai mare, a trepiedului, cat si prin timpuri mai lungi de expunere. Asadar aceste lucruri trebuie setate manual. Cerul, negru in aparenta, poate sa fie perceput in fotografie mai apoi intr-o nuanta albastra, exceptionala (dar reala). Apoi e bine sa echilibram lumina produsa de blitz (sau blitzuri) cu cea naturala. Acest lucru va da la o parte acel look fals, de flash. In acest mod se vor pastra toate detaliile (pe cat posibil). Uneori o lumina din lateral poate sa schimbe destul de mult lucrurile si una din spate poate sa faca acelasi lucru (deseori adaugand un plus de dramatism, de gravitate). Imaginea va fi imbunatatita in mod vizibil, daca totul se face cu putin creativitate. Daca pregatim ceva special, o postura anumita, e bine sa aranjam mirii intr-un mod care sa ii avantajeze. Nu doar atat! Elementele din jur trebuie sa para interesante - mare pret vom pune astfel pe compozitie. Pentru instantanee, folosim acelasi stil - pastrand ambianta momentului, fie ca e vorba de o scena, fie ca e vorba de o alta locatie.

- E important ca toate momentele importante sa fie imortalizate, exact in varful intensitatii lor (dar si in alte etape). Astfel starea si atmosfera momentului si locului nu se vor pierde. Nu doar ca fotograf, aceste lucruri vor fi vizibile si vor canta. Atat miscarea, cat si blur-ul va putea fi exprimat intr-un mod creativ si atractiv - iar dinamica unei nunti e ceva aparte.


In  concluzie, folosind lumina existenta, intr-un mod corect, putem sa aducem avantaje exceptionale, ca fotografi. Imaginile nu vor mai arata sterile, plate, seci sau ca de pe telefon, ci vor avea textura, vor transmite sentimente, stari, atmosfera. In plus, fotografia de noapte e diferita de cea de zi. In loc de mii de instantanee rapide, un fotograf profesionist va stii cum sa ia din cateva apasari de buton poze ce sunt gata sa imbogateasca orice portofoliu. Cu rabdare, cu pregatire, cu putin studiu si mult exercitiu, aproape orice nunta de noapte va fi redata de profesionisti in mod corect, artistic. Un fotograf de nunta ca Petrice Photography (Baia Mare) poate impresiona placut, prin garantia lucrarilor sale.

Acorda o nota acestui articol:
10
,0


Recomandari:


Despre autor:

George Stefan  
Membru din: 19 Jun 2013 12:05:43

Despre autor:

Articole publicate: 39
Scoring autor: 9.372

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10