Puii de gaina de la incubator pana la primele saptamani Puii de gaina de la incubator pana la primele saptamani
Rated 3.05/5 bazat pe 18 voturi
Product description: Daca este pentru prima data cand vrei sa cresti puisori de gaina proveniti de la unul sau mai multe incubatoare, afla ca primele lor saptamani de viata sunt destul de importante pentru o evolutie corecta. Aici ai un ghid scurt si destul de simplu pentru cum sa ai pui sanatosi si frumosi. Spatiul in care ii tiiIn primele 5-8 saptamani pana capata propriile lor pene, cel mai bine este ca puii sa fie tinuti in spatii bine incalzite si sa nu fie lasa
Publicat pe 29 Jan 2013 15:05:15 de brainiac
Categoria: Afaceri Subcategoria: Zootehnie
Acorda o nota acestui articol:
6.
1


Daca este pentru prima data cand vrei sa cresti puisori de gaina proveniti de la unul sau mai multe incubatoare, afla ca primele lor saptamani de viata sunt destul de importante pentru o evolutie corecta. Aici ai un ghid scurt si destul de simplu pentru cum sa ai pui sanatosi si frumosi.
pui de gaina din incubator
Spatiul in care ii tii
In primele 5-8 saptamani pana capata propriile lor pene, cel mai bine este ca puii sa fie tinuti in spatii bine incalzite si sa nu fie lasati intr-o curte unde ar putea suferi de frig sau s-ar putea rataci destul de usor.

Dupa primele 10 zile, poti din cand in cand sa ii scoti in curte pentru a se juca. Este important ca in timpul cat stau afara sa fie supravegheati constant.

Cel mai simplu va fi sa-i pui intr-o cutie de carton suficient de incapatoare, unde sa se poata deplasa, dar sa nu poata sta prea departati unul de celalalt. In acelasi spatiu vei avea nevoie sa pui si un vas de apa si mancare. Pe suprafata pe care stau ei trebuie sa le tina cald si sa poata fi usor curatata. Poti pune o bucata de ziar, deoarece este cel mai usor de inlocuit si in acelasi timp foarte ieftina. Este foarte importanta curatenia din interiorul cutiei, deoarece puii pot fi destul de vulnerabili in primele lor saptamani de viata.

Temperatura
Temperatura optima pentru spatiul in care tii puisorii de gaina proaspat scosi din incubator este de 37 de grade Celsius. Aceasta va fi mentiunuta in primele saptamani, pana cand puii vor fi suficient de mari pentru a putea suporta si temperaturi mai scazute.

Cel mai simplu mod de a incalzi cutia in care ii tii este sa pui deasupra lor un bec de 100w. Pentru a ajusta temperatura, vezi comportamentul puilor. Daca stau inghesuiti unul in celalalt, cel mai probabil le este frig. Daca incearca sa se departeze cat mai mult de lumina, inseamna ca becul degaja o caldura prea mare pentru ei.

Apa
Puii de gaina incep sa bea apa cam din a doua zi dupa ce au iesit din incubator. De aceea este destul de important sa existe permanent in cutie in vas in care sa existe apa. Vasul de apa trebuie curatat cel putin odata pe zi.

Mancarea
Puii de gaina vor fi hraniti cu mancare pe care o gasiti la magazinele de specialitate. Aceasta poate fi imprastiata pe suprafata cutiei sau poate fi pusa intr-un recipient special. Important este sa se faca curatenie in cutie cel putin o data pe zi.

Nu dati mancare puilor proaspat iesiti din incubator. Acestia vor incepe sa manance abia de a doua zi.

Acorda o nota acestui articol:
6
,1


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10