Pui de gaina - primele zile dupa iesirea din incubator Pui de gaina - primele zile dupa iesirea din incubator
Rated 4.495/5 bazat pe 14 voturi
Product description: Nu spune nimeni ca este usor sa cresti pui de gaina. Intreg procesul necesita efort, investitii de bani si timp si o perioada de continua invatare si acomodare cu ritmul lor de viata. Cu toate acestea, daca iti doresti sa ai gaini si oua proaspete cat mai naturale, nimic nu este imposibil.In incubator: ai grija ca in ultimele zile de incubatie sa pastrezi o temperatura putin mai scazuta fata de primele zile, dar o umiditate mai ridicata. In ultim
Publicat pe 17 Dec 2012 12:12:26 de brainiac
Categoria: Afaceri Subcategoria: Zootehnie
Acorda o nota acestui articol:
9.
0


Nu spune nimeni ca este usor sa cresti pui de gaina. Intreg procesul necesita efort, investitii de bani si timp si o perioada de continua invatare si acomodare cu ritmul lor de viata. Cu toate acestea, daca iti doresti sa ai gaini si oua proaspete cat mai naturale, nimic nu este imposibil.

In incubator: ai grija ca in ultimele zile de incubatie sa pastrezi o temperatura putin mai scazuta fata de primele zile, dar o umiditate mai ridicata. In ultimele zile de incubatie, puii nu mai au nevoie de la fel de multa caldura, insa cu cat nivelul umiditatii este mai crescut cu atat mai usor le va fi sa sparga coaja oualor. Cel mai bine este sa nu ii ajuti sa iasa din ou decat daca este vizibil necesar ajutorul tau. Altfel, cel mai bine este sa astepti pana puisorul iese singur din nou. De asemenea, nu este bine sa deschizi foarte des capacul incubatorului, deoarece ar putea provoca o racire brusca in interiorul acestuia si ai putea afecta restul puilor, care nu au iesit inca din ou.

Oricum, cel mai bine este ca puii sa ramana inca cateva ore in incubator, pana reusesc sa se usuce. In felul acesta  nu vei lua doar cate un pui ci mai multi
deodata.

Pastreaza totul cat mai natural: hrana nu are de ce sa fie plina de chimicale, poti sa optezi pentru o hrana bazata pe cereale. Tine-i intr-un mediu cat mai curat si bine incalzit. In primele zile puii au nevoie de cat mai multa caldura. Trecerea de la cald, pana la temperatura normala a camerei in care ii tii se face treptat, pe parcursul mai multor zile. Nu uita ca in mod normal, acestia ar sta in cea mai mare parte a timpului sub closca.

Asigura-le necesarul inainte sa iasa din incubator: spatiu, hrana, caldura, apa. Sunt patru cele mai importante elemente de care vor avea nevoie puisorii de gaina din momentul in care vor iesi din ou. Acestea trebuiesc pregatite cu atentie si din timp. Nu toti puii ies in acelasi timp, de aceea este bine sa le ai pregatite cu una doua-zile inainte de termenul pentru care a fost stabilita iesirea puilor din oua.

Pentru a le fi cat mai usor sa gaseasca hrana in primele zile, cel mai indicat este sa o asezi pe o suprafata alba (coli albe), asa incat aceasta sa fie cat mai usor de vazut. In ceea ce priveste apa, ea trebuie sa fie prezenta o mare parte din timp. Trebuie sa ai grija ca aceasta sa nu fie pusa intr-un recipient prea mare, pentru a nu risca sa se inece, dar nici intr-un recipient care poate fi foarte usor rasturnat. Se vor uda cu totii si le va fi frig.

Chiar daca sunt foarte dragalasi, cel mai bine este sa nu tii puii prea mult timp in mana. Acestia trebuie sa se dezvolte printre ceilalti, iar faptul ca ii tii in mana nu ii ajuta cu nimic, plus ca pentru ei este destul de stresanta.

Puii de gaina sunt destul de linistiti in cea mai mare parte a timpului. Daca devin galagiosi pentru prea mult timp, cel mai probabil le este frig, prea cald sau au nevoie de mancare sau apa. De asemenea, este bine sa alternezi perioadele de lumina cu cele de intuneric. Cei mai multi folosesc becurile pentru a mentine lumina si caldura in cutiuta puilor, insa este bine ca pe timpul noptii aceasta sa fie stinsa.

Acorda o nota acestui articol:
9
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10