Incubatoare sau gaini - cu ce e mai bine sa scoti pui primavara? Incubatoare sau gaini - cu ce e mai bine sa scoti pui primavara?
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Daca vrei sa ai puisori de gaina in aceasta primavara, va trebui sa te gandesti deja la modalitatea prin care ii vei obtine: cu gaini clocitoarea sau cu ajutorul unor incubatoare? Ambele metode se pot dovedi a fi eficiente, tot ce ai de facut este sa vezi care din ele ti se potriveste cel mai bine.Utilizarea gainilor clocitoare are atat avantaje cat si dezavantaje. In primul rand, trebuie sa te asiguri ca la momentul oportun cel putin o gaina ado
Publicat pe 05 Mar 2013 14:31:48 de brainiac
Categoria: Afaceri Subcategoria: Zootehnie
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Daca vrei sa ai puisori de gaina in aceasta primavara, va trebui sa te gandesti deja la modalitatea prin care ii vei obtine: cu gaini clocitoarea sau cu ajutorul unor incubatoare? Ambele metode se pot dovedi a fi eficiente, tot ce ai de facut este sa vezi care din ele ti se potriveste cel mai bine.

Utilizarea gainilor clocitoare are atat avantaje cat si dezavantaje. In primul rand, trebuie sa te asiguri ca la momentul oportun cel putin o gaina adopta comportamentul de closca. Aceasta va trebui sa stea timp de 21 de zile pe oua pentru a le mentine calde, cu mici pauze pe care le va face pentru a manca si a bea apa. Pe de alta parte, va fi o adevarata placere sa vezi closca cu puii dupa ea, urcandu-i-se pe spate. Mai mult decat atat, nu va mai fi nevoie sa iti faci griji sa le tii puilor un bec care sa emane caldura, closca se va ocupa de acest lucru si tot ea va invata puii sa manance si va avea grija de ei in spatiul special amenajat.
incubatoare
Cu incubatorul iti va fi foarte usor in perioada incubatiei. In primul rand, vei putea pune mai multe oua deodata. Daca o closca nu poate cloci mai mult de 10-12 oua, un incubator poate avea diverse dimensiuni, in functie de cum il alegi de la inceput. Incepand de la 30 de oua pana la peste 100 de oua. Nu va fi nevoie sa ai grija ca incubatorul sa se hraneasca pe durata incubatiei, iar riscul ca ouale sa se raceasca nu va mai exista nici el. Va trebui sa ai totusi grija in cazul in care se opreste curentul pentru mai mult timp. Ouale au nevoie sa fie mentiunte la o temperatura de aproximativ 37-38 grade Celsius.

Astfel ca, indiferent de tipul de incubare pe care il alegi pentru viitori puisori, asigura-te ca este metoda care iti este cel mai mult la indemana. Un incubator te poate salva de multa bataie de cap, insa acesta inseamna o investitie initiala pe care o ai de facut, pe de alta parte, durata de viata destul de lunga pe care o au in general incubatoarele iti poate asigura un numar constant de puisori in fiecare primavara, fara sa mai fie nevoie sa iti faci probleme pentru gainile care devin sau nu closti.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10