Incubatoare oua - Ce ar trebui sa stii inainte sa cumperi unul Incubatoare oua - Ce ar trebui sa stii inainte sa cumperi unul
Rated 3.75/5 bazat pe 4 voturi
Product description: Incubatorul este un inlocuitor artificial al clostilor, folosit pentru a duce de la inceput pana la final procesul de incubare al oualor. Acesta asigura cele mai bune conditii pentru a permite dezvoltarea puilor in oua pana la momentul eclozarii. Pentru ca un incubator sa fie cat mai eficient acesta trebuie sa dispuna de anumite functii automate sau reglabile astfel incat sa-ti fie cat mai usor sa monitorizezi ouale in perioada incubatiei, iar re
Publicat pe 19 Mar 2013 10:01:42 de brainiac
Categoria: Afaceri Subcategoria: Zootehnie
Acorda o nota acestui articol:
7.
5


Incubatorul este un inlocuitor artificial al clostilor, folosit pentru a duce de la inceput pana la final procesul de incubare al oualor. Acesta asigura cele mai bune conditii pentru a permite dezvoltarea puilor in oua pana la momentul eclozarii.

Pentru ca un incubator sa fie cat mai eficient acesta trebuie sa dispuna de anumite functii automate sau reglabile astfel incat sa-ti fie cat mai usor sa monitorizezi ouale in perioada incubatiei, iar rezultatele sa fie pe masura asteptarilor.

Aici sunt enumerate si explicate cele mai importante functii si caracteristici de care poate dispune un incubator:

Uniformizarea si reglarea automata a temperaturii din interiorul incubatorului
Mentinerea caldurii din incubator este esentiala. Pe tot parcursul incubarii, ouale au nevoie de o temperatura ridicata constanta pentru ca puii sa se dezvolte normal.
Temperatura optima se afla undeva in jurul valorii de 37-38. Aceasta trebuie mentinuta pe tot parcursul incubatiei, execeptie facand ultimele zile cand poate fi putin mai redusa. Este bine ca incubatorul sa vina cu un sistem de afisare a temperaturii pentru a-l putea monitoriza in permanenta fara sa fie nevoie sa ridici capacul.

Pentru ca incubatorul sa isi regleze din timp temperatura, nu uita sa il pornesti cu cel putin o ora inainte sa pui ouale in el.

Uniformizarea si afisarea digitala a nivelului de umiditate din incubator
Pentru dezvoltarea puilor in ou, umiditatea trebuie sa atinga un prag de 50-55%. In primele zile de incubatie e bine ca umiditatea sa fie putin mai mare, 60-65% pentru a preintampina evaporarea apei din oua. La fel, in ultimele trei zile de incubatie umiditatea trebuie sa atinga un prag mai mare pentru ca puii sa se dezlipeasca mai usor de membrana oului.

Mecanism de intoarcere automata a oualor
Ouale au nevoie sa fie intoarse de pe o parte pe alta de doua sau trei ori pe zi pentru a uniformiza temperatura si umiditatea pe toata suprafata oului. In primele si ultimele doua zile este bine ca ouale sa nu fie intoarse pentru a lasa embrionul sa se stabilizeze pe membrana, iar la final pentru ca acesta sa poata ecloza cu usurinta.
Avand in vedere faptul ca intoarcerea oualor poate fi un activitate plictisitoare si consumatoare de timp, incubatoarele care au aceasta functie pot deveni un ajutor din punct de vedere al eficientizarii timpului.

Capac transparent
Pentru perioada de incubatie capacul transparent nu este o necesitate, insa din momentul in care se apropie perioada de ecloziune vei putea vedea in timp real puii care au inceput sa cioneasca coaja sau au nevoie de ajutor pentru a iesi din ou.
Vei putea monitoriza perioada in care cele mai multe dintre oua au fost sparte si cand sa deschizi capacul pentru a scoate puii din incubator.

In momentul in care ai decis ca ai nevoie de un incubator trebuie sa ai in vedere toate aceste caracteristici care influenteaza vital dezvoltarea corecta a embrionilor si eclozarea puilor din oua. In acelasi timp trebuie sa acorzi o atentie deosebita intregului proces de incubare, incepand de la recoltarea corecta a oualor pana la momentul scoaterii puilor.

Acorda o nota acestui articol:
7
,5


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10