Incubatoare - caracteristici esentiale pentru rezultate Incubatoare - caracteristici esentiale pentru rezultate
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Incubatoarele pentru puisori vin in diverse dimensiuni diverse functii de reglaj si bineineles diverse preturi. Totusi, ceea ce face un incubator este sa asigure conditiile necesare pentru a scoate puisori. In articolul asta afli care sunt functiile necesare pentru ca un incubator sa asigure conditiile optime pentru scoaterea puilor.CapacitateIn functie de cat de multi pui vrei sa ai, va trebui sa te decizi care vrei sa fie capacitatea incubatoru
Publicat pe 14 Jan 2013 15:29:49 de brainiac
Categoria: Afaceri Subcategoria: Zootehnie
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Incubatoarele pentru puisori vin in diverse dimensiuni diverse functii de reglaj si bineineles diverse preturi. Totusi, ceea ce face un incubator este sa asigure conditiile necesare pentru a scoate puisori. In articolul asta afli care sunt functiile necesare pentru ca un incubator sa asigure conditiile optime pentru scoaterea puilor.

Capacitate
In functie de cat de multi pui vrei sa ai, va trebui sa te decizi care vrei sa fie capacitatea incubatorului. Cele mai multe incubatoare incep de la o capacitate de aproximativ 50 de oua. Bineinteles il poti folosi si pentru mai putine, insa in niciun caz nu pentru mai multe. Fiecare ou are locul lui individual in incubator.

In cazul in care vei lua un incubator mult mai mare fata de numarul oualor pe care le pui, gandeste-te mai intai ca incubatorul va fi nevoit sa mentina cald tot acel spatiu, chiar daca nu il folosesti. Acest lucru inseamna un consum mai mare de energie electrica. Ideal este sa alegi un incubator cu o capacitate egala cu numarul de oua pe care vrei sa le pui in el.

Temperatura
Mentinerea unei temperaturi constante in incubator este esentiala. Acesta trebuie sa se incalzeasca pana la 37-38 de grade Celsius. Exceptie facand ultimele trei zile de incubatie, cand temperatura poate fi redusa cu unul-doua grade deoarece puisorii sunt deja formati.
pui de gaina
Este bine ca incubatorul sa aiba un ecran unde sa fie afisata temperatura din interiorul lui. In felul acesta vei putea monitoriza constant care sunt conditiile in care se afla ouale.

Umiditate
Nivelul umiditatii din incubator este de asemenea important. Umiditatea trebuie sa ajunga pana la 50-55% pentru ca ouale sa se afle in conditii optime. In ultimele zile de incubatie, nivelul umiditatii trebuie crescut pana la 60-65% pentru ca puii sa poata sparge cu usurinta coaja. Cu cat este mai moale, cu atat mai usor acestia vor putea sa iasa din ou si nu risca sa ramana lipiti de membrana oului.

Intoarcerea oualor
In fiecare zi de incubatie, excluzand ultimele trei zile, ouale trebuiesc intoarse in fiecare dimineata si seara. Acest lucru trebuie facut pentru ca embrionul puiului sa se dezvolte complet si corect. Daca oul este tinut pe o singura parte, acesta nu se va putea dezvolta armonios si prezinta riscul de a ramane lipit de membrana.  Pentru ca este o activitate care consuma destul de mult timp, cel mai bine este ca incubatorul sa vina prevazut cu functia de intoarecere a oualor. Daca incubatorul are capac transparent, vei putea observa de fiecare data cand ouale sunt intoarse de pe o parte pe alta.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10