Importanta zootehniei in viata omului Importanta zootehniei in viata omului
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description:    Revolutia tehnico-stiintifica contemporana a determinat o puternica dezvoltare a tuturor domeniilor stiintifice precum si aparitia altora noi.   Zootehnia este domeniul care a proliferat in numeroase stiinte si a cunoscut in ultimii ani cea mai impetuoasa dezvoltare dintre toate stiintele agricole. Intensificarea si industrializarea cresterii animalelor, precum si tendinta de a asigura proteina animala in cantitati suf
Publicat pe 27 Jan 2013 16:23:06 de Andy
Categoria: Afaceri Subcategoria: Zootehnie
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


   Revolutia tehnico-stiintifica contemporana a determinat o puternica dezvoltare a tuturor domeniilor stiintifice precum si aparitia altora noi.

   Zootehnia este domeniul care a proliferat in numeroase stiinte si a cunoscut in ultimii ani cea mai impetuoasa dezvoltare dintre toate stiintele agricole. Intensificarea si industrializarea cresterii animalelor, precum si tendinta de a asigura proteina animala in cantitati suficiente, necesara omului modern, au fost principalii factori care au stat la baza acestui fenomen. Drept rezultat zootehnia clasica, generala si speciala a evoluat in atatea stiinte si discipline separate pentru invatamantul superior zootehnic cate capitole cuprindeau aceste doua domenii.

   Adaptarea zootehniei generale la cerintele actualei revolutii tehnico-stiintifice a impus modificarea radicala si amplificarea unor capitole si introducerea a doua capitole noi: etologia si ecologia a caror dezvoltare in stiinte de sine statatoare si introducerea lor in invatamantul agricole este iminenta.
    
   Zootehnia este stiinta care pune la indemana omului tehnologiile cele mai adecvate utilaje zootehnice de crestere a animalelor in vederea obtinerii de proteina. Din productia zootehnica totala, o importanta deosebita o prezinta proteina animala care intra direct in consumul omului sub forma de carne, lapte, oua, peste. O alta cantitate mai redusa, formata din proteina secundara, reprezinta lina si piei care, de asemenea sunt folosite de om. Celelalte utilizari ale animalelor (pentru tractiune, sport si agrement) precum si reziduurile lor organice sau subproduse de abator, au o pondere economica scazuta.

   In viitor este posibil sa se dezvolte si alte surse de proteina animala. De aceea, zootehnia ar putea fi denumita mai nou cel putin pentru etapa actuala si in perspectiva apropiata si stiinta producerii de proteina animala.

Articol scris de Nicolae Camalesa.
Redactor N. Diaconescu

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Claudiu Andrei 
Membru din: 25 Jan 2013 13:35:57

Despre autor:
Manager agro24.ro

Articole publicate: 2
Scoring autor: ?

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10