Cum sa verifici fertilitatea oualor de gaina Cum sa verifici fertilitatea oualor de gaina
Rated 2.905/5 bazat pe 15 voturi
Product description: Nu este foarte greu sa cresti pui de gaina, insa pana la ajunge sa ai pui de gaina ai de parcurs un proces important si anume: incubarea oualor. Indiferent de tipul de incubator utilizat, pentru a avea pui de gaina, va trebui ca fiecare ou pus la incubat sa fie in prealabil verificat daca este sau nu fertil. Acesta nu este un lucru foarte greu, insa este o activitate care trebuie facuta cu multa atentie. Orice ou infertil din incubator nu face de
Publicat pe 19 Nov 2012 14:59:33 de brainiac
Categoria: Afaceri Subcategoria: Zootehnie
Acorda o nota acestui articol:
5.
8


Nu este foarte greu sa cresti pui de gaina, insa pana la ajunge sa ai pui de gaina ai de parcurs un proces important si anume: incubarea oualor. Indiferent de tipul de incubator utilizat, pentru a avea pui de gaina, va trebui ca fiecare ou pus la incubat sa fie in prealabil verificat daca este sau nu fertil. Acesta nu este un lucru foarte greu, insa este o activitate care trebuie facuta cu multa atentie. Orice ou infertil din incubator nu face decat sa ocupe inutil spatiul.

Pentru a verifica ouale, nu ai nevoie decat de o camera intunecata si o lumina puternica. Aceasta lumina poate fi un bec, sau chiar o lanterna cu LED. Important este sa nu tii oul prea mult timp aproape de sursa de lumina, mai ales daca il verifici cu ajutorul unui bec aprins. Caldura degajata de acesta poate afecta embrionul.
ou fertil

Cel mai simplu este sa verifici oul cu o lanterna. Tii oul in dreptul luminii lanternei si ai grija sa acoperi cu mana astfel incat toata lumina sa bata inspre interiorul oului. In interiorul unui ou fertil vei vedea vase de sange in jurul galbenusului sau un inel de sange.


Dupa aceasta prima verificare, va fi nevoie sa faci o noua verificare la 7-10 zile dupa ce ai pus ouale in incubator. Daca prima verificare a fost corecta, in cele mai multe dintre oua vei putea sa vezi deja embrionul format. Totusi, vor fi si oua care vor prezenta aceleasi vase de sange, ceea ce inseamna ca embrionul nu se va mai dezvolta. Aceste oua pot fi inlaturate din incubator, din ele nu vor iesi pui.

Este important ca in cea de-a doua si eventual, a treia verificare (la 17 zile), incubatorul sa fie cat mai aproape de camera in care se face verificarea pentru a reduce cat mai mult timpul in care oul sta afara. De asemenea, camera trebuie sa fie cat de cat incalzita, astfel incat sa eviti racirea oului.

Cel mai probabil, la inceput nu iti va fi foarte usor sa iti dai seama care sunt ouale limpezi si care sunt cele fertile (cu banut), dar cu timpul vei capata experienta si va deveni mult mai simplu.

Acorda o nota acestui articol:
5
,8


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10