Cum sa alegi si sa mentii ouale pentru incubator Cum sa alegi si sa mentii ouale pentru incubator
Rated 4.28/5 bazat pe 18 voturi
Product description: Daca vrei sa ai proprii pui de gaina folosindu-te de incubator, vei avea de trecut mai intai prin cateva etape esentiale care sa te ajute sa ai pui frumosi si sanatosi. O prima etape este chiar alegerea oualor pe care urmeaza sa le pui in incubator.Primul pas pe care il ai de facut este sa alegi ouale potrivite astfel incat cele mai multe dintre ele sa se transforme in puisori pe care sa ii ingrijesti cu drag.In primul rand, ouale pe care le vei
Publicat pe 21 Jan 2013 16:10:01 de brainiac
Categoria: Afaceri Subcategoria: Zootehnie
Acorda o nota acestui articol:
8.
6


oua incubatoareDaca vrei sa ai proprii pui de gaina folosindu-te de incubator, vei avea de trecut mai intai prin cateva etape esentiale care sa te ajute sa ai pui frumosi si sanatosi. O prima etape este chiar alegerea oualor pe care urmeaza sa le pui in incubator.
Primul pas pe care il ai de facut este sa alegi ouale potrivite astfel incat cele mai multe dintre ele sa se transforme in puisori pe care sa ii ingrijesti cu drag.

In primul rand, ouale pe care le vei pune la incubator sunt oua provenite de la gaini sanatoase, adulte, care au fost hranite corespunzator si cu suficient de multe substante nutritive.

In al doilea rand, trebuie sa ai grija ca ouale sa nu difere foarte mult in ceea ce inseamna dimensiunea si forma. Daca din 50 de oua de gaina ai sapte care sunt mult mai mici decat restul, deformate sau din contra, mult mai mari, cel mai bine este sa le lasi deoparte. Sansele ca ele sa fie oua bune sunt mult mai mici decat la restul. De asemenea este important ca aceasta sa nu aiba fisuri, crapaturi, gauri.

In acelasi timp, nu este recomandat sa speli ouale sau sa le stergi cu diverse substante. Acestea pot afecta stratul de protectie natural al oului ceea ce va duce la o vulnerabilitate crescuta in fata bolilor, a virusurilor sau a microorganismelor.

In al treilea rand, in incubator vor fi puse doar oua fertile. Pentru a separa ouale fertile de cele nefertile, va trebui sa il verifici pe fiecare in parte la o sursa de lumina (becuri, lanterne). Un ou fertil are vizibil un banut format din mici vase de sange. Ouale care nu au acest banut, nu au de ce sa fie puse in incubator; ele nu vor scoate pui oricat de mult le-ai tine acolo.

Dupa ce ai facut aceasta selectie, poti tine ouale fara sa le bagi in incubator inca o saptamana. Important este ca aceasta sa stea intr-o camera la o temperatura potrivita, nici prea cald, nici prea frig. Daca incubatorul se afla in alta camera decat cea in care ai depozitat ouale, cel mai bine este sa le lasi o perioada de cateva ore in care sa se acomodeze cu noua temperatura din camera si abia apoi sa le asezi in incubator. Atentie! Incubatorul nu trebuie tinut intr-o camera prea friguroasa.

Respectand acesti pasi este mult mai simplu sa ai dupa perioada de incubatie multi pui plini de energie, pregatiti sa isi ceara prima portie de mancare. In acelasi timp, te poti folosi cu incredere de incubatoare, acestea vor prelua munca pentru 21 de zile.

Acorda o nota acestui articol:
8
,6


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10