Cum sa ai pui de gaina folosind un incubator Cum sa ai pui de gaina folosind un incubator
Rated 4.285/5 bazat pe 16 voturi
Product description: Din ce in ce mai multi oameni apeleaza la incubatoare pentru a scoate pui de gaina, inlocuind astfel gainile clocitoare. Tehnologia permite ca eclozarea oualor sa nu mai fie nici pe de parte un proces dificil, ci mai degraba o activitate la indemana oricui. Cu cativa pasi simpli poti sa te asiguri ca vei avea puisori de gaina sanatosi si zglobii.Inainte de a pune oua la incubator, verifica daca acestea sunt sau nu oua fertile. Ouale se verifica c
Publicat pe 03 Jan 2013 17:42:04 de brainiac
Categoria: Afaceri Subcategoria: Zootehnie
Acorda o nota acestui articol:
8.
6


pui de gainaDin ce in ce mai multi oameni apeleaza la incubatoare pentru a scoate pui de gaina, inlocuind astfel gainile clocitoare. Tehnologia permite ca eclozarea oualor sa nu mai fie nici pe de parte un proces dificil, ci mai degraba o activitate la indemana oricui. Cu cativa pasi simpli poti sa te asiguri ca vei avea puisori de gaina sanatosi si zglobii.

Inainte de a pune oua la incubator, verifica daca acestea sunt sau nu oua fertile. Ouale se verifica cu ajutorul unei lumini puternice (bec, lanterna) pentru a putea vedea daca exista banutul care sa indice fertilitatea. Ouale nefertile nu vor fi puse in incubator, acestea nu vor scoate niciodata pui.

Pentru ca cele mai multe dintre incubatoare fac treaba in locul tau, ceea ce ai de facut este sa verifici ca temperatura din interior si umiditatea sa fie constante (37,5 grade Celsius si 55%).

In a 10-a zi de incubare, ouale sunt verificate din nou pentru a vedea care dintre ele nu a dezvoltat embrionul puiului de gaina. Aceste oua vor fi indepartate din incubator, ele sunt inutile. Aceasta verificare este facuta rapid, pentru ca ouale sa nu se raceasca si in niciun caz nu tinem capacul incubatorului ridicat in timpul verificarii.

Daca incubatorul nu are automat functie de intoarcere a oualor, acestea trebuie intoarse in fiecare zi, de doua ori. De asemenea, acest proces trebuie realizat cat mai rapid, pentru ca interiorul incubatorului sa nu isi piarda caldura. Ca sa iti fie mai usor sa tii minte pe care parte au fost intoarse, poti face un semn sensibil cu creionul pe fiecare parte a fiecarui ou (D=dimineata/ S=seara).

Aproape de termenul de eclozare (ultimele trei zile din cele 21), temperatura din incubator va fi scazuta cu unul doua grade, va fi crescuta umiditatea (pentru ca puiul sa poata sparge cu usurinta coaja oului), iar ouale nu vor mai fi intoarse.

Iata ca, prin ajutorul unui incubator nu va mai fi nevoie sa iti faci probleme pentru mentinerea gainii pe oua, hranirea ei, separarea de alte gaini s.a.m.d.
Poti avea pui de gaina mult mai simplu, iar cele mai multe dintre incubatoarele de astazi iti ofera aceasta posibilitate cu minimum de efort.

Acorda o nota acestui articol:
8
,6


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10