Cum invat gainile sa nu mai doarma in cuib? Cum invat gainile sa nu mai doarma in cuib?
Rated 4/5 bazat pe 2 voturi
Product description: A creste gaini poate fi o munca destul de dificila, dar si amuzanta si placuta in acelasi timp. Satisfactia pe care o obtii in momentul in care poti manca un ou facut de gainile ingrijite de tine, va fi suficient de mare astfel incat sa poti continua aceasta activitate si in anul urmator. Fie ca vorbim de cresterea gainilor din momentul in care ouale se afla in incubatoare sau sub closti, fie ca vorbim de pui gata cumparati, cresterea lor intr-o
Publicat pe 27 Mar 2013 16:52:11 de brainiac
Categoria: Afaceri Subcategoria: Zootehnie
Acorda o nota acestui articol:
8.
0


A creste gaini poate fi o munca destul de dificila, dar si amuzanta si placuta in acelasi timp. Satisfactia pe care o obtii in momentul in care poti manca un ou facut de gainile ingrijite de tine, va fi suficient de mare astfel incat sa poti continua aceasta activitate si in anul urmator. Fie ca vorbim de cresterea gainilor din momentul in care ouale se afla in incubatoare sau sub closti, fie ca vorbim de pui gata cumparati, cresterea lor intr-o maniera potrivita este un proces de durata. Una dintre problemele cu care multi crescatori de gaini se confrunta, este aceea ca gainile obisnuiesc sa doarma in cuiburile in care ar trebui sa faca oua, in loc de spatiul amenajat pentru dormit.

cuibar

Chiar daca inital ar putea parea un lucru normal ca gainile sa doarma in cuiburile amenajate pentru a face oua, de fapt, acest lucru nu este tocmai igienic si nici normal. Pe timpul noptii gainile vor lasa mizerie, iar in momentul in care vei dori sa aduni ouale din cuibar vei avea surpriza neplacuta sa le gasesti murdare. Mai mult decat atat, este mult mai greu sa cureti un cuibar decat spatiul destinat pentru somn, mai ales daca aceastea sunt confectionate din materiale curbate.


Un al doilea motiv ar fi acela ca in momentul in care una dintre gaini se va pregati sa faca un ou, nu va mai reusi sa gaseasca un loc liber si in niciun caz nu va gasi un cuibar curat in care sa isi lase oul.


Primul lucru de care trebuie sa te asiguri cand vrei sa dezveti gainile de acest obicei, este sa iti dai seama daca gainile sunt suficient de mari incat sa inceapa sa faca oua. Daca nu, cuibarele nu isi au rostul. Nu este bine sa permiti gainilor sa stea pe cuibar inainte sa inceapa sa faca oua, deoarece iti va fi mai greu sa le dezveti.


Cea mai simpla metoda prin care poti face acest lucru este sa acoperi pe timpul noptii aceste cuibare. In felu acesta, chiar daca sunt tentate sa se aseze si chiar daca se aseaza, nu vor mai putea sa murdareasca cuibarul. Pe timpul zilei oricum nu stau in cuibar decat daca sunt closti si trebuie sa cloceasca.


Un al doilea lucru pe care il poti face este sa asezi locul de dormit mai sus decat cuibarele. Gainile au instinctul de a dormi pe locuri cat mai inalte. Fac acest lucru pentru a se putea proteja de pradatori, in cazul in care ar trai in salbaticie. In multe gospodarii se intampla ca gainile sa doarma in copaci, pe timpul verii cand e vreme buna, din cauza aceluiasi instinct.


Iata ca, daca doresti sa ingrijesti gaini si intampini diverse probleme, cel mai simplu mod prin care le poti evita este sa incepi sa cauti pe internet cateva raspunsuri. Inclusiv cresterea puilor din incubatoare poate fi destul de simpla daca ai la indemana sfaturile catorva oameni care au trecut deja prin asta.

Acorda o nota acestui articol:
8
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10