Cum facem sa se inteleaga puii noi cu gainile? Cum facem sa se inteleaga puii noi cu gainile?
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Indiferente ca obtii pui de la incubatoare, de la closti, sau ii cumperi, se intampla frecvent sa ai nevoie sa integrezi la un moment dat puii cu gainile in acelasi spatiu. De fiecare data acest proces nu este nicidecum unul foarte simplu, insa avand in vedere numeroasele reusite, cu siguranta nu este un proces imposibil de realizat. Tot ceea ce ai de facut este sa respecti cativa pasi destul de simpli; oricum, de cele mai multe ori procesul nu d
Publicat pe 13 Mar 2013 16:28:22 de brainiac
Categoria: Afaceri Subcategoria: Zootehnie
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Indiferente ca obtii pui de la incubatoare, de la closti, sau ii cumperi, se intampla frecvent sa ai nevoie sa integrezi la un moment dat puii cu gainile in acelasi spatiu. De fiecare data acest proces nu este nicidecum unul foarte simplu, insa avand in vedere numeroasele reusite, cu siguranta nu este un proces imposibil de realizat. Tot ceea ce ai de facut este sa respecti cativa pasi destul de simpli; oricum, de cele mai multe ori procesul nu dureaza mai mult de o saptamana.

Un aspect important de care va trebui sa tii cont in momentul in care vrei sa faci o astfel de schimbare este sa te asiguri ca niciunul din puii dintr-o categorie sau alta sa nu aiba vreo boala care sa se transmita si la ceilalti. Monitorizeaza-i cateva zile pe toti si vezi daca este vreunul care sa se comporte diferit sau care prezinta semne de boala.

Primul lucru pe care il ai de facut este le “faci cunostinta” puilor cu gainile, dar fara sa ii lasi sa se atinga. Asigura-te inainte de toate ca puii sunt suficient de mari cat sa se apere singuri. Apoi, apropie spatiul in care stau puii de cel al gainilor. Ei trebuie sa se vada unii pe altii, insa sa nu se poata atinge. Este foarte important ca acestia sa se poata familiariza unii cu altii, fara sa ai posibilitatea sa se atace intre ei.

O idee buna in care sa faci in cele din urma mutarea, este pe timpul noptii. Cand gainile dorm, schimbarea va fi mult mai simplu de facut decat pe timpul zilei cand primul lucru pe care il vor face va fi sa atace.

Un alt lucru pe care il poti face este sa ajuti noii puii sa se acunda daca au nevoie. Lasa in spatiul in care tii gainile diverse obiecte (crengi, navete, lemne), asezate astfel incat puii sa nu fie intr-un spatiu deschis, lipsiti de aparare, ci sa se poata proteja daca au nevoie.

Cea mai buna solutie pentru a-i face sa se inteleaga intre ei este sa le lasi cat mai mult spatiu la dispozitie. Daca sunt intr-un loc unde atentia le este distrasa de verdeata si tot felul de insecte, cel mai probabil nu vor mai fi la fel de preocupati sa se bata intre ei, iar dupa o saptamana se vor aceepta. Puii din incubatoare pot ajunge sa se inteleaga destul de rapid cu puii de closca, gainile sau pui cumparati, atata vreme cat le acorzi putina atentie si ceva din timpul tau.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10