Ce verifici inainte sa cumperi un incubator Ce verifici inainte sa cumperi un incubator
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Din ce in ce multi dintre cei care apeleaza la incubatoare pentru a avea primavara devreme puisori. Si pentru ca numarul lor este in crestere, acest lucru nu inseamna decat ca din ce in ce mai multi oameni au nevoie de informatii pentru a invata cum sa obtina puisori sanatosi cu ajutorul oualor incubate. Uite cateva lucruri esentiale pe care trebuie sa le ai in vedere inainte sa cumperi un incubator.Cate oua poate sustineUnul dintre cele mai impo
Publicat pe 19 Feb 2013 14:32:39 de brainiac
Categoria: Afaceri Subcategoria: Zootehnie
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Din ce in ce multi dintre cei care apeleaza la incubatoare pentru a avea primavara devreme puisori. Si pentru ca numarul lor este in crestere, acest lucru nu inseamna decat ca din ce in ce mai multi oameni au nevoie de informatii pentru a invata cum sa obtina puisori sanatosi cu ajutorul oualor incubate. Uite cateva lucruri esentiale pe care trebuie sa le ai in vedere inainte sa cumperi un incubator.

Cate oua poate sustine
Unul dintre cele mai importante aspecte pentru un incubator este capacitatea lor. Cele mai mici incubatoare au o capacitate de aproximativ 30 de oua. Cele mari, pot ajunge pana la un numar impresionant, mai ales daca vorbim de incubatoare industriale. In functie de cat de multi puisori ai vrea sa scoti, cel mai bine este ca incubatorul tau sa aiba o capacitate cuprinsa intre 50 si 70 de oua. In felul acesta nu se va consuma prea multa energie inutil, dar in acelasi timp nu vei risca sa ai mai multe oua decat poate sustine incubatorul.

Mentinerea temperaturii optime pentru incubare
Ouale de gaina au nevoie sa stea la incubator la o temperatura de 37-38 grade Celsius pentru o perioada de aproximativ 21 de zile. In ultimele trei zile, temperatura poate fi putin mai scazuta, deoarece puisorii sunt deja formati si se pregatesc sa iasa din oua. Dar este foarte important ca in aceasta perioada sa nu existe fluctuatii de temperatura care ar putea afecta dezvoltarea embrionilor. Pentru acest lucru, cel mai util este afisarea digitala constanta pe un ecran, a temperaturii din interiorul incubatorului.
incubatoare
Mentinerea umiditatii optime pentru incubare
Dincolo de temperatura care trebuie sa fie mai mare decat intr-o camera normala, nivelul umiditatii din incubator trebuie sa ajunga si el la 50-55% pentru ca puii sa se poata dezvolta in conditii optime. In ultmiele zile de incubare, umiditatea ar trebui sa creasca pana la un nivel de 65%. Acest lucru ajuta puii sa sparga mult mai usor coaja oului deoarece aceasta ajunge sa se inmoaie. Pentru a putea verifica nivelul umiditatii dintr-un incubator, cel mai util este, din nou, un afisaj digital care sa iti poata indica orice modificare din interior.

Functia de intoarcere a oualor
Ouale de gaina au nevoie sa fie intoarse de doua ori pe zi. O data dimineata si o data seara. Exista incubatoare care ofera aceasta functie automat. In felul acesta nu va mai trebui sa iti faci probleme ca ai uitat sa intorci ouale. Ceea ce poti sa faci totusi, este sa semnezi cu un creion foarte fin doua parti ale oului astfel incat sa poti verifica daca incubatorul a intors ouale. Pentru a putea verifica acest lucru fara sa racesti ouale prin ridicarea repetata a capacului, cel mai bine este ca acest capac sa fie transparent. Acest lucru iti va fi util si in momentul in care puisorii incep sa iasa din oua.

Astfel ca, in momentul vei dori sa iti achizitionezi un incubator, cel mai indicat lucru este sa vezi daca are cel putin toate aceste caracteristici. Exista si incubatoare mai performante, cu mai multe functii, insa sunt bineinteles si mai scumpe si nu intotdeauna atat de utile pe care se doresc a fi.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10