Cat de simplu este sa obtii pui de gaina cu un incubator Cat de simplu este sa obtii pui de gaina cu un incubator
Rated 3.375/5 bazat pe 4 voturi
Product description: In mediul rural, inca sunt destul de multe gopodarii care cresc gaini, atat pentru oua cat si pentru carne. Pentru a avea pui de gaina, ai doua solutii: lasi o gaina sa devina closca si sa cloceasca ouale, sau mult mai simplu, iti iei un incubator. Uite cateva motive care te vor convinge ca un incubator este mult mai practic decat o closca: 1. Numar de oua pentru scoaterea puilorO gaina poate deveni closca pentru nu mai mult de 15de oua, in cazul
Publicat pe 04 Feb 2013 13:12:33 de brainiac
Categoria: Afaceri Subcategoria: Zootehnie
Acorda o nota acestui articol:
6.
8


In mediul rural, inca sunt destul de multe gopodarii care cresc gaini, atat pentru oua cat si pentru carne. Pentru a avea pui de gaina, ai doua solutii: lasi o gaina sa devina closca si sa cloceasca ouale, sau mult mai simplu, iti iei un incubator. Uite cateva motive care te vor convinge ca un incubator este mult mai practic decat o closca:

1. Numar de oua pentru scoaterea puilor
O gaina poate deveni closca pentru nu mai mult de 15de oua, in cazul in care acestea sunt foarte mici. Daca sunt mai mari, este posibil sa nu incapa mai mult de 8-9 oua. Este foarte important ca fiecare ou sa fie acoperit de corpul gainii.

De cealalta parte, cele mai multe incubatoare incep de la o capacitate de 50 de oua. Exista si incubatoare mult mai mari, dar acestea sunt mai mult pentru afaceri mari care implica comercializarea puilor.

2. Incubarea oualor
Ouale de gaina au o perioada de incubare de 21 de zile. Pentru rezultate cat mai bune, in tot acest timp, trebuie sa ai grija ca ouale sa fie intoarse dimineata si seara, sa fie mentinute o temperatura si o umiditate constante, iar spre final sa fii atent la fiecare puisor care iese din ou.

Riscurile pe care le poti intampina in cazul unei closti, se refera in special la comportamentul ei in perioada de incubatie. Gaina trebuie sa intoarca ouale si sa nu fie absenta prea mult timp cand face pauze pentru mancare si apa, pentru a nu lasa ouale sa se raceasca. De cele mai multe ori este nevoie sa o supraveghezi atent.

In ceea ce priveste incubatoarele, acestea rotesc singure ouale, iar temperatura si umiditatea sunt pastrate in functie de setarile tale. Tot ce ai de facut este sa verifici din cand in cand valorile afisate pe ecranul digital.

3. Eclozarea oualor
In momentul in care puisorii ies din ou, trebuie sa ai foarte mare grija la gaina clocitoare. Nu toate gainile sunt foarte prietenoase cu puii lor. Este important ca in momentul in care observi ceva in neregula sa reactionezi.

La incubator, vei avea nevoie sa supraveghezi iesirea puilor din oua prin capacul transparent. Nu este recomandat sa scopti puii din incubator imediat ce au spart coaja oului. Cel mai bine este sa ii mai lasi o perioada la caldura, pana se usuca si abia apoi sa ii pui intr-o cutie speciala.

Iata cum incubatoarele pot fi niste inlocuitoare perfecte, poate chiar mai bune si mai eficiente decat clostile. Care ar putea fi motivele pentru care nu ai apela la un astfel de ajutor?

Acorda o nota acestui articol:
6
,8


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10