Ai nevoie de custi pentru prepelite cu standarde de calitate pentru o afacere reusita Ai nevoie de custi pentru prepelite cu standarde de calitate pentru o afacere reusita
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Prepelitele sunt niste pasari de dimensiuni mici crescute in primul rand pentru ouale lor. Dar sunt si crescatori de asemenea pasari care le inmultesc si ingrijesc pentru carnea lor deosebit de gustoasa. Insa, tinand cont de talia lor mica, motivul principal de crestere a prepelitelor raman tot ouale. Fiindca s-a demonstrat de-a lungul timpului eficienta lor in tratarea anumitor afectiuni si chiar a bolilor mai grave. Aceste pasari
Publicat pe 12 Dec 2014 12:52:29 de Axel
Categoria: Afaceri Subcategoria: Vanzari
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


custi pentru prepelite

Prepelitele sunt niste pasari de dimensiuni mici crescute in primul rand pentru ouale lor. Dar sunt si crescatori de asemenea pasari care le inmultesc si ingrijesc pentru carnea lor deosebit de gustoasa. Insa, tinand cont de talia lor mica, motivul principal de crestere a prepelitelor raman tot ouale. Fiindca s-a demonstrat de-a lungul timpului eficienta lor in tratarea anumitor afectiuni si chiar a bolilor mai grave.

Aceste pasari ouatoare sunt crescute in custi pentru prepelite, care trebuie sa indeplineasca anumite conditii pentru ca ocupatia aceasta sa fie rentabila.

Custi pentru prepelite, un element importat in cresterea acestor pasari

Ca orice activitate si cresterea prepelitelor se bazeaza pe anumite reguli, pentru a fi eficienta, cu un randament bun. Spatiul in care aceste pasari traiesc si ating maturitatea pentru a putea depune oua este important, chiar daca nu este necesar sa aiba dimensiuni foarte mari. De asemenea, custile joaca un rol important in dezvoltarea acestor pasari, deoarece ele trebuie construite in asa fel incat prepelitele sa se poata hrani usor, sa nu sufere de frig sau caldura excesiva si trebuie intretinute cat mai curate. Daca v-ati propus sa demarati o asemenea afacere si vreti sa achizitionati custi pentru prepelite, trebuie sa cunoasteti anumite caracteristici ale acestora. Adaptorii si hranitorii trebuie sa fie suficienti de lungi astfel incat toate pasarile sa aiba acces la hrana. Adaptorii se monteaza pe laturile custii, iar hranitoarii-un jgheab pe latura din fata a acesteia, pe exterior. Daca ne referim la custi pentru prepelite eficiente si potrivite se va tine cont de ochiurile gratiilor prin care pasarile isi scot capul pentru a se hrani. Acestea trebuie sa fie suficient de mari pentru a incapea capetele prepelitelor. Fundul custilor este alcatuit dintr-o plasa asezata intr-un anumit unghi astfel incat ouale sa se poata rostogoli in fata. De asemenea, trebuie sa fie mai lung decat cusca, pentru o buna colectare a oualor. 

Curatenia in custi pentru prepelite este foarte importanta

In afara de normele mentionate mai sus in legatura cu aceste custi pentru prepelite, mai trebuie spus ca intretinerea lor in conditii bune de curatenie este obligatorie. Pentru a putea curata custile usor si eficient, acestea trebuie construite de asa natura incat dejectiile sa poata fi usor inlaturate, in mod periodic. De aceea sub ele se pune o tavita, ca un fel de sertar, care poate fi trasa in afara pentru a arunca aceste dejectii. Curatenia in custi pentru prepelite este indicat sa se faca macar o data la doua sau trei zile.

Cum se asigura temperatura necesara in custi pentru prepelite

Prepelitele au o temperatura a corpului foarte ridicata, de circa 40 de grade, de aceea in custi pentru prepelite trebuie sa fie crescute un anumit numar de pasari, dar nu acelasi in toate anotimpurile. Daca nu poate fi mentinuta o temperatura constata, nu mai mica de 16 grade, dar nici mai mare de 22, atunci, pe timp friguros, in custi se pune un numar mai mare de pasari si invers, vara, numarul lor se micsoreaza, pentru ca ele se incalzesc una de la alta.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Russu Alex 
Membru din: 03 Sep 2014 11:01:53

Despre autor:

Articole publicate: 30
Scoring autor: ?

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10