Sediul social la avocat - avantaje si dezavantaje Sediul social la avocat - avantaje si dezavantaje
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Infiintarea propriei firme este pentru oricine un efort destul de mare atat din punct de vedere financiar cat si din punct de vedere al efortului pe care va trebui sa il depui in primul an de activitate, cand lucrurile par sa fie cel mai greu de pus pe picioare. Un aspect destul de important pe care il vei avea de luat in considerare in momentul in care iti infiintezi firma este sa stabilesti pentru aceasta sediul social. Aici ai mai multe varian
Publicat pe 19 Mar 2015 12:56:41 de brainiac
Categoria: Afaceri Subcategoria: Sfaturile specialistilor
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Infiintarea propriei firme este pentru oricine un efort destul de mare atat din punct de vedere financiar cat si din punct de vedere al efortului pe care va trebui sa il depui in primul an de activitate, cand lucrurile par sa fie cel mai greu de pus pe picioare.

sediu social la avocat

Un aspect destul de important pe care il vei avea de luat in considerare in momentul in care iti infiintezi firma este sa stabilesti pentru aceasta sediul social. Aici ai mai multe variante pe care le poti lua in considerare, important este sa reusesti sa o alegi pe cea mai potrivita pentru tine.


Varianta 1

Sediu social in spatiu inchiriat sau cumparat. Este cea mai costisitoare varianta, insa iti asigura mai multe liniste pe termen lung. Daca spatiul este cumparat, de acesta de poti folosi oricat de mult timp ai nevoie, pana in momentul in care tu decizi ca firma ta are nevoie de un alt sediu social. Daca vorbim de un spatiu inchiriat, atata vreme cat chiria este platita, in mod sigur nu au de ce sa fie probleme in ceea ce priveste stabilirea sediului social acolo. Cu toate acestea, chiria poate insemna destul de mult, mai ales pentru o firma infiintata recent, aflata in primele luni de activitate, cand fiecare cheltuiala trebuie luata in calcul foarte serios.


Varianta 2

Sediul social poate fi stabilit si in apartamentul in care locuiesti. Cel mai mare avantaj aici este acela ca nu mai ai cheltuieli de facut. Atata vreme cat este apartamentul tau, nu ai de ce sa platesti altcuiva chirie. Dezavantajul este ca pentru a putea obtine autorizatie sa iti transformi apartamentul intr-un sediu social ai nevoie de semnaturi atat de la vecini (vecinul de sus, vecinul de jos, din stanga si din dreapta), cat si de la asociatia de proprietari. In cazul in care nu ai vecini foarte prietenosi, este posibil sa nu ai foarte multe sanse pentru sediul social al firmei.


Varianta 3

Sediul social la avocat, este o varianta intermediara de fapt, intre cele doua deja mentionate pana acum. Se plateste o chirie pentru acest sediu social, insa aceasta este considerabil mai mica deoarece nu presupune si desfasurarea activitatii firmei in acelasi loc ci doar stabilirea sediului social. Aici, avantajul este ca in suma pe care o platesti drept chirie, poti primi in schimb si alte servicii corelate, care sa te ajute in activitatea firmei, precum: primirea si predarea corespondentei. Un alt avantaj este acela ca durata pentru infiintarea firmei este redusa de la 7 la numai 2 zile, plus ca in cazul asta nu ai nevoie de altceva decat de contractul de asistenta juridica. Dezavantajele principale se traduc in pretul pe care il vei avea de platit, precum si in faptul ca nu iti vei putea desfasura activitatea firmei in acelasi loc.


Pentru orice dintre acestea ai opta, cel mai bine este sa te informezi cu atentie inainte sa faci o alegere, sa iti dai seama care este cea mai potrivita si in functie de aceasta alegere sa mergi mai departe cu infiintarea firmei.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10