Lichidarea firmei - servicii de care ai nevoie Lichidarea firmei - servicii de care ai nevoie
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Orice firma trece prin mai multe etape de-a lungul timpului, dar pentru ca aceasta este influentata de o serie de factori atat interni, cat si externi exista posibilitatea pentru o firma sa ajunga la etapa in care aceasta este nevoita sa se inchida. Din foarte multe puncte de vedere acesta nu este un lucru de dorit, in schimb, pe termen lung, poate fi o decizie inteleapta atat pentru proprietarul firmei cat si pentru angajatii acesteia. Radierea
Publicat pe 18 Mar 2015 10:40:52 de brainiac
Categoria: Afaceri Subcategoria: Sfaturile specialistilor
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Orice firma trece prin mai multe etape de-a lungul timpului, dar pentru ca aceasta este influentata de o serie de factori atat interni, cat si externi exista posibilitatea pentru o firma sa ajunga la etapa in care aceasta este nevoita sa se inchida. Din foarte multe puncte de vedere acesta nu este un lucru de dorit, in schimb, pe termen lung, poate fi o decizie inteleapta atat pentru proprietarul firmei cat si pentru angajatii acesteia.


Radierea unei firmei este un intreg proces, desfasurat in mai multe etape, pentru fiecare dintre ele avand nevoie de anumite documente, decizii de luat, precum si demersuri de intrepins, atat in relatiile interne, cu cei din interiorul firmei, cat si cu cei din exteriorul ei, incepana de la furnizori si parteneri, pana la relatiile cu autoritatile fiscale, fata de care exista obligati la nivel legislativ.

In ceea ce priveste procesul concret de lichidare al firmei, va trebui sa ai in vedere urmatoarele:


1. Notificarea de intrare in lichidare a companiei

In ceea ce priveste notificarea de intrarea in stare de lichidare, va trebui sa ai in vedere, in cazul in care vorbim de mai multi asociati ai firmei, de o pregatirii a hotararii Adunarii Generale a Asociatilor, prin care sa se decida incetarea activitatii firmei.


Cel de-al doilea pas, este sa se depuna notificarea de intrare in lichidare la Registrul Comertului. Cel de-al treilea pas se refera la publicarea Hotararii Generale a Asociatilor in Monitorul Oficial, hotarare prin care este anuntata lichidarea societatii comerciale. Din acest moment este anuntat in mod public, faptul ca firma isi va inceta activitatea.


2. Incheierea procesului de lichidare

Pentru ca procesul de lichidare al firmei sa fie incheiat, vei avea nevoie de aprobari si confirmari referitoare la incetarea activitatii firmei, indiferent ca este vorba de o perioada limitata de timp, determinata, ori pentru o perioada nedeterminata.


Tot in aceasta etapa este incadrata si radierea firmei de la Registrul Comertului. Toate procedurile trebuie urmate ca la carte, pentru ca pe viitor totul sa fie in regula, mai ales daca proprietarul firmei doreste la un moment dat sa infiinteze o alta firma, fie mai are deja si alte firme a caror activitate este deschisa.


Un pas la fel de important la incheierea procesului de radiere al firmei este si depunerea cererii de rambursare a eventualelor impozite pe profit, precum si a declaratiilor financiare pentru perioada lichidarii.


3. Servicii contabile si fiscale

In ceea ce priveste legalitatea din punct de vedre contabil si fiscal, pentru ca o firma sa fie radiata, este nevoie pentru aceasta sa se pregateasca declaratiile financiare atat pentru perioda lichidarii cat si pentru perioada anterioara ei. De asemenea, va trebui rambursat impozitul pe profit, la fel fel, pentru perioada lichidarii si perioada anterioara ei. Tot aici sun incadrate si aprobarea situatiei finale a procesului de lichidare precum si propunerea balantei pentru lichidare.


Toate aceste lucruri par a fi destul de  multe si destul de complicate. Tocmai de aceea, cel mai bine, in astfel de situatii este bine sa apelezi la specialisti in radieri firmei, avocati cu experienta care sa te poata ajuta pas cu pas in elaborarea documentelor de care ai nevoie pentru a face fata tuturor acestor demersuri, documente de care ai nevoie, aprobari si confirmari pentru incetarea activitatii firmei.


Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10