Inregistrarea marcilor - Ce trebuie sa stii despre contestatii Inregistrarea marcilor - Ce trebuie sa stii despre contestatii
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Inregistrarea unei marci conteaza foarte mult pentru orice antreprenor care doreste sa aiba siguranta ca produsele ori serviciile pe care le pune la dispozitie nu vor fi comercializate si de un alt comerciant, sub o denumire identica sau foarte asemanatoare, inducand in eroare consumatorii. Inregistrarea marcilor se face la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci). Pentru acest lucru cel mai bine este sa apelezi la serviciile unor speciali
Publicat pe 20 Mar 2015 09:41:22 de brainiac
Categoria: Afaceri Subcategoria: Sfaturile specialistilor
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Inregistrarea unei marci conteaza foarte mult pentru orice antreprenor care doreste sa aiba siguranta ca produsele ori serviciile pe care le pune la dispozitie nu vor fi comercializate si de un alt comerciant, sub o denumire identica sau foarte asemanatoare, inducand in eroare consumatorii.


Inregistrarea marcilor se face la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci). Pentru acest lucru cel mai bine este sa apelezi la serviciile unor specialisti in proprietati industriale. Acestia te pot ajuta atat pe parcursul inregistrarii marci cat si pe termen lung, in cazul in care exista neclaritati ori intr-un fel sau altul odata ce marca a fost deja inregistrata.


Exista mai multe situatii posibile in ceea ce priveste inregistrarea unei marci, de aceea cel mai bine este ca cineva sa se ocupe, dupa inregistrarea marcii, de monitorizarea ei. In felul acesta, nu va exista riscul ca o alta persoana sa inregistreze o marca similara cu cea pe care o detii. In cazul in care se intampla acest lucru, trebuie depusa o opozitie. In cazul in care aceasta este respinsa, se poate face contestatie. Spre deosebire de prima, contestatia este publica, poate participa oricine, iar argumentarea pentru fiecare dintre parti se poate face oral. Deciziile luate in urma unei contestatii sunt publicate apoi in Buletinul Oficial de Proprietate Industriala.


Contestatiile trebuie formulate in termen de 3 luni din momentul in care comisia de examinare a opozitiilor a comunicat o decizie cu privire la opozitia formulata. Este important de stiut ca si decizia privind contestatia poate fi atacata in istanta de judecata, cu drept de apel impotriva Hotararii Comisiei de Reexaminare.


Este destul de important ca in toate aceste demersuri sa poti conta pe ajutorul unor specialisti in proprietate industriala. Acestia te vor putea reprezenta si in acelasi timp vor putea veni cu solutii optime in ceea ce priveste rezolvarea oricarui conflict ce tine de inregistrarea marcilor, fie ca vorbim de o opozitie formulata la inregistrarea marcii tale, fie ca vorbim de o opozitie de formulat la inregistrarea unei alte marci.


Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10