Dotarile necesare unei masini de transport marfa Dotarile necesare unei masini de transport marfa
Rated 4.685/5 bazat pe 19 voturi
Product description: Am vazut ca in ultimul timp apar tot mai multe firme mici de transport marfa. Cand spun firme mici ma refer strict la firmele ce au in alcatuire dubite de 3,5 tone cu volumul util cuprins intre 12-17 metri cubi si sarcina utila de 1,5 tone. Sunt anumite aspecte de care se va tine cont atunci cand se va deschide o asemenea afacere. Daca se va tine cont de sfaturile pe care vi le voi da nu o sa aveti probleme in managementul firmei respective.
Publicat pe 20 Mar 2013 09:02:05 de inmove
Categoria: Afaceri Subcategoria: Sfaturile specialistilor
Acorda o nota acestui articol:
9.
4


Am vazut ca in ultimul timp apar tot mai multe firme mici de transport marfa. Cand spun firme mici ma refer strict la firmele ce au in alcatuire dubite de 3,5 tone cu volumul util cuprins intre 12-17 metri cubi si sarcina utila de 1,5 tone. Sunt anumite aspecte de care se va tine cont atunci cand se va deschide o asemenea afacere. Daca se va tine cont de sfaturile pe care vi le voi da nu o sa aveti probleme in managementul firmei respective.

In primul rand pentru transport marfa international trebuie sa aveti in mod obligatoriu masinile dotate cu chingi, sfori de prindere, folie pentru paleti, bilute de polistiren, cartoane si cutii. Pentru a va echipa masina cu asemenea dotari aveti nevoie de maxim 2000 ron. Trebuie sa luati in calcul si faptul ca aceste accesorii sunt consumabile (in afara de chingi si sfori) si periodic (cam o data la 6 luni) va trebui sa le cumparati din nou. Tot la acest capitol o sa aveti nevoie si de o bormasina electrica pentru demontare si montarea anumitor piese foarte voluminoase. Pretul bormasinii ajunge undeva la 200 lei.

Pentru a putea ajunge in timp util la destinatiile clientilor si pentru a evita un numar considerabil de convorbiri telefonice trebuie neaparat ca masina sa fie dotata cu un sistem GPS. Pretul unui astfel de device este de circa 500 ron.

Acum sa analizam aranjamentul marfurilor intr-o dubita de transport marfa pentru a va face o idee despre utilitatea accesoriilor. In spate se vor pune marfurile cele mai usoare si cele mai fragile. Acestea se vor aranja astel incat sa nu se miste si se vor fixa prin punerea in cutii cu bilute de polistiren pentru preluarea socurilor provocate de drum. Spre usile dubitei se vor pune obiectele grele (firgidere, aragaze, cuptoare, pianine. Atentie, insa, ca toate marfurile grele trebuie imobilizate cu chingi si sfori pentru a evita rasturnarea lor la franare sau la curbe stranse.

In functie de natura marfii transportate trebuie analizate eventualele trasee de urmat si ales unul optim pentru transportul dumneavoastra. Daca urmati sfaturile mele de mai sus si o sa aveti masina dotata corespunzator nu o sa intampinati niciodata probleme.

Pentru a facilita transportul va puteti monta un lift pe spatele masinii. Pretul este unul cam piperat si nu necesita instalare imediata. Un aspect important, din punctul meu de vedere, il constituie montarea de senzori de parcare pe spate. Repet, este mai mult o optiune preferentiala decat necesara.

O trusa cu scule este mai mult decat necesara sa o aveti in dotare. O sa dati de multe necazuri in cazul transportului de mobila in Bucuresti si cu ajutorul unei simple surubelnite in stea sau dreapta veti scapa de multa bataie de cap.

Lucrurile sunt putin complicate si nu stiu daca am reusit sa acopar exact toate problemele de care puteti da. In mod cert veti da de ceea ce eu am descris mai sus. Daca mai intalnesc ceva inedit o sa mai revin cu un articol si va voi detalia pe scurt cum sa va pregatiti.

Sper ca v-am fost de ajutor si va doresc bafta in afacerea fiecaruia.

Acorda o nota acestui articol:
9
,4


Recomandari:


Despre autor:

Popescu Alin 
Membru din: 24 Jan 2013 22:59:11

Despre autor:
Colaborator la firma InMove.

Articole publicate: 4
Scoring autor: ?

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10