Ce presupune suspendarea activitatii firmei Ce presupune suspendarea activitatii firmei
Rated 1.165/5 bazat pe 9 voturi
Product description: Oricat de mult ne-am dori sa fie asa, nu intotdeauna exista posibilitatea ca oamenii sa aiba parte doar de lucruri bune in viata. Uneori, avem nevoie sa facem anumite compromisuri in ceea ce ne priveste pentru ca lucrurile sa decurga mai frumos in viitor. In aceasta categorie de lucruri, putem sa vorbim, in cazul antreprenorilor, de decizia de a suspenda activitatea unei firme pentru o perioada de timp. Chiar daca initial acest lucru poate parea
Publicat pe 18 Mar 2015 11:11:15 de brainiac
Categoria: Afaceri Subcategoria: Sfaturile specialistilor
Acorda o nota acestui articol:
2.
3


Oricat de mult ne-am dori sa fie asa, nu intotdeauna exista posibilitatea ca oamenii sa aiba parte doar de lucruri bune in viata. Uneori, avem nevoie sa facem anumite compromisuri in ceea ce ne priveste pentru ca lucrurile sa decurga mai frumos in viitor. In aceasta categorie de lucruri, putem sa vorbim, in cazul antreprenorilor, de decizia de a suspenda activitatea unei firme pentru o perioada de timp. Chiar daca initial acest lucru poate parea sa fie un dezavantaj destul de mare, in esenta se poate transforma in cea mai buna decizie in ceea ce priveste viitorul firmei.


Trebuie mentionat faptul ca suspendarea activitatii firmei nu inseamna si radierea firmei. Radierea unei firme inseamna dizolvarea totala a acestei firme, faptul ca aceasta nu urmeaza sa isi reia activitatea in viitor, pe cand suspendarea ei, inseamna intreruperea activitatii pana in momentul in care firma va fi mult mai pregatita pentru a face fata situatiilor.


Suspendarea temporara a activitatii unei firmei nu poate fi facuta pentru o perioada mai mare de 3 ani. Acest lucru se intampla de cele mai multe ori din cauza lipsei fondurilor pe care firma le are la dispozitie. De fapt, suspendarea in locul lichidarii firmei este de fapt o oportunitate care lasa sansa unui antreprenor sa continue dupa o perioada de timp drumul spre succesul firmei.


Pentru a realiza acest lucru, este important ca cel care doreste suspendarea activitatii firmei sa reuseasca sa depuna un dosar cu toate actele necesare, astfel incat totul sa fie perfect legal.


Documentele necesare pentru a suspenda, dar si pentru a relua activitatea unei societati comerciale, reprezentantul firmei trebuie sa depuna in original cererea de inregistrare pentru suspendare/reluare, hotararea adunarii generale a asociatilor sau actionarilor, fie decizia asociatului unic pentru suspendarea temporara a activitatii firmei, fie pentru reluarea activitatii. In cazul in care este nevoie, poate exista o imputernicire speciala sau avocatiala pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale, precum si dovada platilor efectuate catre institutia oficiala.  


In decizia de suspendare trebuie sa existe antetul firmei, numarul si data, semnaturile persoanelor care se ocupa cu acest lucru. Cateva precizari importante in privinta suspendarii activitatii firmei sunt faptul ca perioada in care firma va fi inactiva nu poate sa depaseasca 3 ani, in cererea depusa trebuie sa existe clar mentionat perioada in care firma va fi suspendata si care este data la care activitatea firmei va fi reluata.


Nu uitati ca pe toata perioada in care activitatea firmei este suspendata, aceasta nu poate incheia nicio tranzactie, de niciun fel, iar contabilitatea se tine din trei in trei luni.


Daca in aceasta perioada de timp, firma nu este pregatita pentru a face fata pietei, atunci va fi nevoie sa apelezi la radiere firma. Indiferent daca vorbim de suspendare sau radiere, poti apela la serviciile unei firme de avocati specializati in aceasta etapa din viata firmei. Indiferent ca e despre succes sau despre o perioada mai slaba, orice aspect trebuie tratat cu maximum de seriozitate, iar pentru ca totul sa decurga cat mai simplu, cea mai buna modalitate este sa aduci in discutie firma care se poate ocupa de radierea firmei sau de suspendarea activitatii pentru firma.

Acorda o nota acestui articol:
2
,3


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10