Afla cum sa incepi o afacere de la Lorand Soares Szasz Afla cum sa incepi o afacere de la Lorand Soares Szasz
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Cel mai greu este inceputul, orice ai face. Insa, de fiecare data cand te intrebi cum sa incepi o afacere, sigur te intrebi si care este domeniul in care ai putea avea succes, cu siguranta. Toata lumea isi doreste ceva sigur si foarte usor de realizat. Insa nu este chiar atat de simplu. Nu poti sa alegi un domeniu care stii ca face profit, fara sa stii care sunt pasii pe care trebuie sa ii faci si fara sa te pricepi la acel domeniu chiar deloc. I
Publicat pe 05 Feb 2014 16:31:39 de Cristina
Categoria: Afaceri Subcategoria: Sfaturile specialistilor
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


cum sa incepi o afacereCel mai greu este inceputul, orice ai face. Insa, de fiecare data cand te intrebi cum sa incepi o afacere, sigur te intrebi si care este domeniul in care ai putea avea succes, cu siguranta. Toata lumea isi doreste ceva sigur si foarte usor de realizat. Insa nu este chiar atat de simplu. Nu poti sa alegi un domeniu care stii ca face profit, fara sa stii care sunt pasii pe care trebuie sa ii faci si fara sa te pricepi la acel domeniu chiar deloc.


In ultimul sau articol, Lorand Soares Szasz trateaza tema inceperii unei noi afaceri, pentru cazurile care vor sa investeasca intr-o afacere, au resursele de care au nevoie, insa nu stiu ce domeniu sa aleaga. Desi nu se intampla foarte des sa te lovesti de aceasta situatie, ci mai degraba este ideea de afacere, clar conturata intr-un anumit domeniul, ce nu are insa fonduri pentru a fi finantata, exista persoane care chiar nu stiu in ce directie sa o ia.


Facand o paranteza, daca esti una dintre persoanele cu o idee de afacere lipsita de finantare, poate ar fi bine sa cauti aceste persoane norocoase care nu au o idee suficient de buna, dar dispun de resurse. Poate fi reteta perfecta a unei afaceri de succes.


Pana una, alta, e bine sa te gandesti la modul de alegere a domeniului, pentru a vedea daca ideea pe care o ai s-ar putea materializa sau, daca nu ai ideea, cam unde ai putea incepe sa cauti. Este foarte important sa aplici metoda explicata de Lorand in articolul sau, a celor trei liste: - lista domeniilor la care te pricepi, in care poti lucra in cunostinta de cauza, in care esti pregatit din punct de vedere al cunostintelor;

- lista domeniilor care te pasioneaza, unde vei trece ceea ce faci sau inveti cu pasiune, fara sa obosesti si fara sa iti dai seama cat timp a trecut de cand ai inceput sa lucrezi si pe care ai putea sa le faci fara epuizare;

- lista domeniilor bine platite in contextul prezent. Cand ai terminat listele, incercuieste domeniul sau domeniile, daca ai norocul sa fie mai multe, ce apar pe toate listele. Acesta este domeniul in care ar trebui sa incepi o afacere cu care vei avea succes.


Este demonstrat faptul ca o persoana care are o afacere intr-un domeniu in care se pricepe si care este bine platit, va fi bogata dar plictisita; o persoana care are o afecere intr-un domeniu care il pasioneaza, la care se pricepe, dar nu este bine platit, va fi sarac, dar fericit. In fine, fericirea de a face ce iti place si la ce te pricepi, dar nefericit atunci cand vei trage linia. Visul oricaruia este sa aiba o afacere intr-un domeniu care il pasioneaza si care se plateste bine. In acest caz, tot ce mai trebuie sa faci este sa cunosti principiile de management ale unei afaceri si totul e rezolvat.


Pentru informatii mai detaliate si pentru un mod cu totul special de prezentare a acestui principiu, citeste articolul In ce domeniu sa imi deschid prima afacere? din blogul lui Lorand Soares Szasz.


Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Cristina Onea 
Membru din: 18 Jun 2013 15:06:41

Despre autor:

Articole publicate: 26
Scoring autor: ?

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10