6 Beneficii ale programelor de team building in Romania 6 Beneficii ale programelor de team building in Romania
Rated 4.5/5 bazat pe 2 voturi
Product description: Activitatile de team building pot sa aduca un anumit numar de beneficii celor implicati. Aceste programe continua sa aiba un succes deosebit si in Romania (urmand modelul altor state), atat in gama indoor cat si outdoor. Iar cu cat aceste programe sunt mai bine intelese, ca rol, functie si insemnatate, cu atat mai mari sunt sansele ca acestea sa fie acceptate. Fara a prezenta aspectele specifice ale unor anumite firme ce organizeaza astfel d
Publicat pe 23 Sep 2013 10:24:28 de StefanSkw
Categoria: Afaceri Subcategoria: Sfaturile specialistilor
Acorda o nota acestui articol:
9.
0team buildingActivitatile de team building pot sa aduca un anumit numar de beneficii celor implicati. Aceste programe continua sa aiba un succes deosebit si in Romania (urmand modelul altor state), atat in gama indoor cat si outdoor. Iar cu cat aceste programe sunt mai bine intelese, ca rol, functie si insemnatate, cu atat mai mari sunt sansele ca acestea sa fie acceptate. Fara a prezenta aspectele specifice ale unor anumite firme ce organizeaza astfel de programe de team building in tara noastra, vom prezenta in randurile ce urmeaza cateva atuuri ale acestor activitati. In Romania, un numar tot mai mare de companii, organizatii si firme inteleg importanta acestei initiative si organizeaza cel putin o editie, per an.  Schimbarile frecvente de personal fac alteori ca acestea sa fie insa chiar mai frecvente. Pentru mai multe informatii despre alte aspecte ce nu sunt abordate in acest material, se poate accesa pagina Vertical Adventure Romania.


1. Atingerea unui scop comun

In mod efectiv, activitatile de team building ii ajuta pe participanti sa inteleaga importanta de a lucra impreuna. Cand spunem acest lucru nu ne referim doar la a fi plasati in acelasi loc, ci a functiona ca o echipa - e cunoscut faptul ca o firma e mai productiva atunci cand toata lumea lucreaza impreuna pentru un tel comun, fara piedici sau alti factori care sa aduca diviziune sau sa submineze putera grupului.

2. Generarea de noi idei si o participare mai puternica

Atunci cand oamenii se strang pentru astfel de programe de team building si se implica cu adevarat, apar noi idei. Aceasta participare, corect directionata, poate sa imbunatateasca anumite procese sau proceduri  - atunci cand toata lumea e interesata de rezultatul final.

3. Motivarea

Atunci cand iau parte la astfel de programe, oamenii au tendinta de a se ajuta mai mult; aici se creaza un mediu ce ii motiveaza pe oameni sa atinga scopurile si obiectivele organizatiei, in timp ce lucreaza in echipa si vad rezultate concrete.

4. Un climat de incredere

Prin timpul petrecut impreuna, prin activitatile de grup, team building-ul dezvolta o atmosfera de incredere, de siguranta, de energie si creativitate. Astfel, toata lumea intra mai usor intr-un climat de intelegere, de a fi de acord cu deciziile liderilor sau luate in mod  comun, intr-o acceptare ce vine in mod aproape natural.

5. Cunoastere personala si interpersonala

Aceste activitati le dau sansa participantilor sa afle informatii personale, unul despre celalalt. Ei se pot astfel conecta intr-un altfel de mod unii la ceilalti. Pot deveni mai toleranti. In acest mod, oamenii pot sa depuna efort intr-un alt mod pentru a depasi anumite situatii, intr-un mod mai eficient dar si mai placut ca si experienta.

6. Beneficii organizationale

Nu in ultimul rand, datorita faptului ca oamenii ajung sa fie mai degraba preocupati de rezultatul final decat de recunoasterea individuala, se ajunge la un punct ce poate sa determine imbunatatiri ale companiei participante, in domenii precum vanzari, costuri mai mici, participare mai activa.


Asadar, observam ca nu activitatile propriu zise, nu perioada de desfasurare, nu locatia trebuie sa fie vazuta ca un factor esential sau decisiv in alegerea sau configurarea acestor programe, ci motivatia si beneficiile din spate - pentru mai multe informatii despre aceste programe, cat si pentru a configura acum solutia ideala, accesati oferta de team building in Romania a Vertical Adventure Timisoara.

Acorda o nota acestui articol:
9
,0


Recomandari:


Despre autor:

George Stefan  
Membru din: 19 Jun 2013 12:05:43

Despre autor:

Articole publicate: 39
Scoring autor: 9.372

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10