Dansurile si originea primelor stiluri de dansuri in Constanta Dansurile si originea primelor stiluri de dansuri in Constanta
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Dansul popular romanesc este de o bogatie si varietate, se executa in perechi(hore, linie, perechi) sau individual diferind de la regiune la regiune, cele mai populare dansuri fiind horele, sarbele sau calusarii. Portul romanesc s-a diferentiat de cel al popoarelor vecine in func?ie de zona, asadar in Gorj costumul barbatului s-a dezvoltat adaugandu-i diferite inflorituri si stofe colorate, in zona Abrudului in zilele de sarbatoare femei
Publicat pe 06 Apr 2016 12:38:00 de bijouxevents2000
Categoria: Afaceri Subcategoria: Servicii clienti
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Dansul popular romanesc este de o bogatie si varietate, se executa in perechi(hore, linie, perechi) sau individual diferind de la regiune la regiune, cele mai populare dansuri fiind horele, sarbele sau calusarii.

Portul romanesc s-a diferentiat de cel al popoarelor vecine in func?ie de zona, asadar in Gorj costumul barbatului s-a dezvoltat adaugandu-i diferite inflorituri si stofe colorate, in zona Abrudului in zilele de sarbatoare femeile instarite purtau cate 2 pieptare unul scurt si unul lung realizate cu fir de aur denotand avutia, in oltenia femeile batrane purtau „camasoaiele oltenesti”, camasile boradate cu dantela, margele si paiete realizate de femeile din sat fiind purtat doar de femeile instarite din sat(preoteasa, invatatoarea, nevasta primarului).Abundenta firului metalic si paietelor pe camasile traditionale reprezina zona Argesului.

In 1890-1910 portul romanesc a luat o mare amploare si la oras, patrunzand in cercurile de intelectuali si la Curtea Regala,in 1885 Reginei Elisabeta a sugerat ca la toate balurile organizate toate femeile sa se imbrace in portul popular romanesc, noi va propunem una, doua sau trei perechi de dansatori de muzica populara Constanta care va vor anima si inveselii petrecerea aducand toti invitatii pe ringul de dans si creeand o atmosfera traditional romaneasca.

Tipurile de dans romanesc sunt:

 Brasoveanca, un dans pentru cupluri care la inceput este lent iar pe parcurs ritmul se accelereaza, presupune formarea unui sir de cupluri, in care partenerii stau foarte aproape unul de celalalt si se danseaza, de obicei, facand doi pasi inainte, apoi doi inapoi, dupa care barbatul si femeia schimba locul. Bijoux Events Constanta va ofera dansatori care interpreteaza acest stil de dans

Hora traditionala care este deja un simbol romanesc, pentru ca nu exista nunta fara hora noi va propunem sa nu uitati de ea in ziua cea mare aducand aproape toti invitatii pe ringul de dans pentru a incinge o hora romaneasca alaturi de mire si de mireasa, bineinteles chiuitul specific pentru hore fiind nelipsit datorita unui invitat sau o invitata mai pasionat.O alta traditie romaneasca presupune ca la un moment dat, mai spre sfarsitul nuntii, sa se danseze hora miresei. Mai exact, ea se danseaza dupa ce se da jos voalul miresei si i se pune unei alte femei nemaritate. Hora miresei presupune aceleasi miscari ca si o hora clasica.Dansatorii nostri sunt pregatiti sa incinga o hora traditionala romaneasca si sa binedispuna atmosfera.

Iar daca sunteti cu adevarat noncomformisti puteti opta pentru dansul pinguinului, un dans nou care si-a facut aparita acum cativa ani dar foarte popular in randul petrecerilor de orice fel, coregrafia acestui dans fiind destul de usoara si amuzanta, presupune ca invitatii sa stea in sir in spatele celuilalt tinand mainile in mijlocul celuilalt din fata si sa duca piciorul stang de doua ori in partea stanga, apoi pe cel drept in partea dreapta, sa sara o data inainte, o data inapoi, iar apoi de trei ori inainte si tot asa, de la capat, pret de cateva minute bune.Va punem la dispozitie dansatori profesionisti care sunt pregatiti de orice fel de dans.

Bineinteles noi va mai puntem la dispozitie si alte tipuri de dansuri si momente artistice (latino, oriental, aerial lyra, balet aerian, light poi, fire poi, echilibristica, burlesque, can can, brazilian si tiganesc).Noi va oferim diferite pachete cu trei sau patru dansatoare care va vor prezinta trei sau patru dansuri diferite.

Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la 0762838354 sau pe Facebook: https://www.facebook.com/momenteartisticeconstanta/

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Bijoux Events Bijoux Events 
Membru din: 18 Nov 2015 13:51:04

Despre autor:
Bijoux Events are o vasta experienta in organizare evenimente fericite in Constanta si in fiecare Craciun aduce bucuria si magia sarbatorilor prin personajul preferat al copiilor, Mos Craciun, la serbare, la gradinita sau la scoala, ba chiar si acasa! Bijoux Events doreste ca fiecare copil din Constanta sa se bucure de onoarea de a il cunoaste pe Mos Craciun si ajutoarele sale de sarbatori, de aceea s-a orientat catre oferirea serviciilor de inchiriere Mos Craciun in Constanta. Detalii despre Bijoux Events si despre serviciile oferite de sarbatori: http://www.inchirieremoscraciunconstanta.ro .

Articole publicate: 24
Scoring autor: ?

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10