Cine primeste tichete cadou Cine primeste tichete cadou
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Tichetele cadou se acorda in anumite conditii, de catre companiile private, fiind incluse in pachetul salarial al angajatilor unei companii. In ce conditii se acorda tichete cadou Legea ii scuteste de la plata impozitului pe angajatorii care acorda tichetele cadou, dorind astfel sa ii incurajeze sa acorde astfel de beneficii celor care lucreaza pentru ei. Cu astfel de tichete poti petrece un concediu de vis, insa doar in Romania, caci
Publicat pe 06 Nov 2015 08:04:53 de
Categoria: Afaceri Subcategoria: Resurse Umane
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Tichetele cadou se acorda in anumite conditii, de catre companiile private, fiind incluse in pachetul salarial al angajatilor unei companii.

In ce conditii se acorda tichete cadou

Legea ii scuteste de la plata impozitului pe angajatorii care acorda tichetele cadou, dorind astfel sa ii incurajeze sa acorde astfel de beneficii celor care lucreaza pentru ei. Cu astfel de tichete poti petrece un concediu de vis, insa doar in Romania, caci in strainatate nu este permis, spune legea.

Acordarea de tichete cadou se face in baza unei legi stabilite de reprezentantii Ministerului Muncii. Acestea se pot acorda doar in anumite conditii. Nu doar angajatii beneficiaza de pe urma acestor tichete cadou, ci si angajatorii, caci sunt scutiti de anumite taxe de la stat.

Acordarea de tichete cadou nu se face la toate companiile de la noi din tara. Primele tichete cadou au fost acordate in Franta, in urma cu mai bine de 30 de ani. Apoi au inceput sa fie implementate si in alte tari ale Europei. Si in Romania tichetele cadou sunt acordate de cativa ani.

Tichetele cadou se acorda de Sarbatori

Tichetele valorice se acorda de Sarbatori, in special de Paste si de Craciun, sub forma de bonuri cadou, dar si in fiecare luna, sub forma de bonuri de masa.

Din cei aproape cinci milioane de angajati din Romania, mai bine de jumatate dintre ei primesc tichete de masa. Cu acestea isi pot plati masa la restaurantele care primesc astfel de tichete, la cantine sau pot face cumparaturi in magazinele care au contract cu firmele emitente de tichete de masa. Valoarea acestora difera, pot fi de 9 lei, de 10 lei, dar si de 50 de lei, in cazul tichetelor cadou.

Aceste tichete  cadou pot fi folosite ca instrument de plata doar pentru produsele alimentare, in niciun caz pentru tigari sau pentru bauturi alcoolice, dupa cum spune legea.

Tichetele cadou reprezinta  bonuri valorice care pot fi considerate cheltuiala deductibila, pentru angajat impozitandu-se cu 16%.

Si angajatii de la stat vor tichete de masa, insa nu se stie daca va fi data o hotarare de guvern in acest sens.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Bogdan Vasile  
Membru din: 14 Jan 2014 19:47:14

Despre autor:
Pasionat de optimizare si marketing online pentru pagini web de prezentare afaceri sau pentru magazine virtuale si cataloage ecommerce..

Articole publicate: 35
Scoring autor: ?

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10