Cu si despre LED-uri Cu si despre LED-uri
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description:            Primul  LED  a fost creat  in anii 1920 de catre rusul Oleg Vladimirovich Losev. Cercetarea sa a facut inconjurul lumii, insa timp de cateva decenii nu i-a fost gasita nicio intrebuintare. Ulterior aceasta varianta a fost imbunatatita, dar costul LED-urilor vizibile si cele cu infrarosii era foarte ridicat. Din cauza pretului mare, acestea nu puteau fi folosite pentru apl
Publicat pe 11 Oct 2013 13:28:57 de Mihai
Categoria: Afaceri Subcategoria: Industrie
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


           Primul  LED  a fost creat  in anii 1920 de catre rusul Oleg Vladimirovich Losev. Cercetarea sa a facut inconjurul lumii, insa timp de cateva decenii nu i-a fost gasita nicio intrebuintare. Ulterior aceasta varianta a fost imbunatatita, dar costul LED-urilor vizibile si cele cu infrarosii era foarte ridicat. Din cauza pretului mare, acestea nu puteau fi folosite pentru aplicatii minore.

            Tot in 1968 prima corporatie care a trecut la fabricarea LED-urilor pe scara larga a fost Monsato Corporation, care producea led-uri indicatoare. Acestia au fost preluati  de catre  Hewlett Packard si LED-urile au fost integrate în primele calculatoare alfanumerice. Primele LED-uri comercializate pe scara larga au fost folosite pentru înlocuirea indicatoarelor incandescente, întâi la echipamentele scumpe ca cele de laborator si de teste, apoi la televizoare, radiouri, telefoane, calculatoare si ceasuri.

            Primul LED cu capacitate mare de iluminare a fost realizat de cercetatorul Shuji Nakamura în anul 1993 . Acesta a fost premiat în anul 2006 cu Milennium Technology Prize pentru inventia sa.

       Un LED este o dioda semiconductoare ce emite lumina la polarizarea directa a jonctiunii p-n. Efectul este o forma de electroluminescenta.

       Un LED este o sursa de lumina mica, de cele mai multe ori însotita de un circuit electric ce permite modularea formei radiatiei luminoase. Culoarea luminii emise depinde de compozitia si de starea materialului semiconductor folosit si poate fi în spectrul infrarosu, vizibil sau ultraviolet. Pe lânga iluminare, LED-urile sunt folosite din ce în ce mai des într-o serie mare de dispozitive electronice.

        Unul dintre avantaje este durata mare de viata de cel putin 50.000 de ore spre deosebire de becul incandescent care are o durata de viata de 50 de ori mai mica. Facand o medie de cel mult 8 ore de utilizare pe zi, aceasta inseamna 17 ani de functionare. 

       Un alt avantaj al utilizarii LED-urilor este costul scazut al facturilor la electricitate de aproape 10 ori. Important de mentionat este faptul ca nu se incalzeste, deci nu deterioreaza corpul de iluminat in care se afla si este  rezistent la socuri si vibratii.

       LED-ul poate fi folosit in absolut toate situatiile in care erau folosite si becurile si neoanele clasice, deoarece poate fi inclus in orice tip de fasung.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Mihai Rotaru 
Membru din: 06 Mar 2013 12:26:13

Despre autor:

Articole publicate: 4
Scoring autor: ?

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10