Top 6 sfaturi sa fii un chirias fericit Top 6 sfaturi sa fii un chirias fericit
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Indiferent unde vrei sa te muti si cand, intotdeauna poti sa aplici cateva sfaturi ca sa poti obtine cat mai multe avantaje de pe urma ofertei pe care ai gasit-o si acceptat-o. Chirias vechi sau nu, niciodata nu iti strica sfaturi in plus pentru a deveni un chirias fericit, mai ales daca, sa zicem, vrei sa inchiriezi o vila in Pipera. 1. Verifica comisioanele si taxeleCel mai simplu mod prin care sa reusesti sa iti gasesti o locuinta de inchiriat
Publicat pe 22 Mar 2013 14:30:15 de brainiac
Categoria: Afaceri Subcategoria: Imobiliare
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Indiferent unde vrei sa te muti si cand, intotdeauna poti sa aplici cateva sfaturi ca sa poti obtine cat mai multe avantaje de pe urma ofertei pe care ai gasit-o si acceptat-o. Chirias vechi sau nu, niciodata nu iti strica sfaturi in plus pentru a deveni un chirias fericit, mai ales daca, sa zicem, vrei sa inchiriezi o vila in Pipera.


1. Verifica comisioanele si taxele

Cel mai simplu mod prin care sa reusesti sa iti gasesti o locuinta de inchiriat este sa apelezi la un agent imobiliar. Acesta te va ajuta sa alegi din mai multe oferte, si mai ales te va ajuta sa gasesti mai multe oferte deoarece cunoaste foarte bine piata imobiliara. Insa la fel de bine pe cat agentul imobiliar cunoaste zona in care vrei sa inchiriezi, tu trebuie sa te pui clar la curent cu toate taxele pe care acesta le percepe pentru serviciile pe care le ofera. Inainte sa semnezi un contract, asigura-te ca ai in vedere toate costurile.


2. Verifica contractul de inchiriere

Este unul dintre cele mai importante lucruri, deoarece pe baza lui iti vei asigura linistea pentru o perioada de timp. Citeste cu atentie fiecare paragraf si verifica ce cheltuieli sunt incluse in chirie si care nu. Verifica cu cat timp trebuie sa anunti inainte sa muti in alta parte, care sunt regulile in ceea ce priveste fumatul, animalele de companie, vizita proprietarului s.a.m.d. In cazul in care ceva pare in neregula, propune-i sa renegociati.


3. Creeaza-ti un depozit de siguranta

Oricand se poate intampla sa strici ceva dintr-o greseala sau neatentie, fie ca este vorba de tine sau de cineva venit in vizita. Pentru astfel de situatii cel mai bine este sa ai o sursa pe care sa o poti folosi. Explica-i proprietarului ce s-a intamplat si asigura-te ca ai platit cheltuielile pentru reparatii. Asa vei reusi sa pastrezi o relatie buna cu proprietarul si va fi mult mai receptiv la o eventuala renegociere in momentul in care vei avea nevoie de una.


4. Fa un inventar

In momentul in care te-ai mutat intr-o noua locuinta, ai la dispozitie o gramada de lucruri care nu iti apartin. Cand vei pleca de acolo, acelasi lucruri trebuie sa fie prezenta in locuinta. Ca sa poti tine o evidenta a ceea ce se gaseste in locuinta, fa un inventar pe care sa il bifezi impreuna cu proprietarul. In felul acesta nu vei avea surpriza sa-ti fie cerute la plecare lucruri care nu existau de la bun inceput.


5. Fa-ti planul de plecare

In momentul in care vei dori sa pleci, nu uita sa pregatesti locuinta sa arate asa cum ai gasit-o. Pregateste o curatenie generala, astfel incat proprietarul sa nu poata protesta in ceea ce te priveste. Referintele bune drept chirias te pot ajuta pe viitor pentru a negocia preturi mai bune, mai ales daca te muti in aceeasi zona.

Anunta proprietarul de plecarea ta din timp. In functie de numarul de zile care a fost stabilit in contractul de inchiriere, il vei anunta ca urmeaza sa te muti.


6. Nu pleca fara un plan de siguranta

Asigura-te ca in momentul in care ai plecat din vechea locuinta ai unde sa stai. Daca intentionezi sa te muti, asigura-te ca te-ai apucat din timp sa cauti pe internet ceea ce ai nevoie. In functie de cautarile tale vei reusi sa gasesti oferte cat mai specifice in functie de nevoile si bugetul tau. Daca ai un buget destul de limitat, nu vei incepe cu cautari de tipul inchiriere vile pipera, ci vei incerca sa ajustezi zona si tipul de locuinta la suma pe care esti dispus sa o cheltuiesti lunar pentru plata chiriei.


Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10