Cum se verifica suprafata si disponibilitatea unui apartament Cum se verifica suprafata si disponibilitatea unui apartament
Rated 1.25/5 bazat pe 2 voturi
Product description: Achizitionarea unui apartament nu înseamna doar vizionari si documente, mai ales în cazurile în care cumparatorii deja detin piese de mobila. Iar informatiile tehnice sunt cele care pot ridica probleme viitorilor proprietari, atunci când încearca sa organizeze spatiul disponibil. Complexele de apartamente si garsoniere in Brasov afiseaza, pe site-ul propriu, statusul apartamentelor, pe masura ce acestea sunt cumparate. Într-un astfel de ta
Publicat pe 14 Jan 2015 09:34:49 de
Categoria: Afaceri Subcategoria: Imobiliare
Acorda o nota acestui articol:
2.
5


Achizitionarea unui apartament nu înseamna doar vizionari si documente, mai ales în cazurile în care cumparatorii deja detin piese de mobila. Iar informatiile tehnice sunt cele care pot ridica probleme viitorilor proprietari, atunci când încearca sa organizeze spatiul disponibil.

Complexele de apartamente si garsoniere in Brasov afiseaza, pe site-ul propriu, statusul apartamentelor, pe masura ce acestea sunt cumparate. Într-un astfel de tabel se pot gasi informatii ca suprafata construita a locuintei, cea utila, suprafata terasei, a gradinii, etajul, orientarea si numarul de camere. Toate acestea ajuta cumparatorii sa îsi faca o imagine cât mai clara despre apartamentul sau garsoniera ce urmeaza a fi vizionata.

Denumirile suprafetelor si semnificatia lor

Necunoscatorii pot întreba care îi este suprafata unui apartament si pot auzi, ca raspuns, o cifra exprimata în metri patrati. Însa, aceasta poate face referire la suprafata construita, cea locuibila sau suprafata utila a locuintei. Între valorile de mai sus poate exista un decalaj care face imposibila amplasarea unor anumite piese de mobila. 

Termenii legati de suprafetele apartamentelor sunt definiti în Legea locuintei, Anexa nr. 1 si ar trebui priviti ca pe un ghid al cumparatorului, atunci când gaseste informatii în anunturi. Prima si cea mai generoasa dintre aceste notiuni este cel de „suprafata construita”. Acesta se poate traduce prin suprafata utila, la care se aduna balcoanele, o parte din elementele comune din bloc, împreuna cu peretii exteriori. Practic, aceasta reprezinta totalul suprafetelor pe care detinute, în afara de boxe si garaje.

„Suprafata utila” a unui apartament si cea mai comuna dintre acestea înseama totalul camerelor din interior. În aceasta categorie se încadreaza si spatiile de depozitare, cum ar fi debaralele si holurile. Suprafata utila este si cea mai relevanta dintre cele legate de o locuinta si cea care va ajuta proprietarii sa îsi organizeze spatiul corespunzator. În cele din urma, „suprafata locuibila” reflecta suma spatiilor de locuit, adica a camerei de zi si a dormitoarelor.

În anunturi sunt, adesea, prezentate suprafata utila si cea construita a unei locuinte, împreuna cu un plan al acesteia. De aceea, listele de disponibilitate pentru apartamente sunt utile si nu trebuie ignorate în favoarea vizionarii. Informatiile de mai sus pot fi incluse în etapa de pre-documentare a unui apartament dorit. Astfel, se vor reduce si riscurile ca o informatie sa fie înteleasa gresit, iar întreaga vizionare a locuintei sa aiba de suferit. 

Acorda o nota acestui articol:
2
,5


Recomandari:


Despre autor:

Online Expert 
Membru din: 06 Jan 2015 07:33:47

Despre autor:

Articole publicate: 4
Scoring autor: ?

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10