Cum sa alegi un agent imobiliar care sa te ajute Cum sa alegi un agent imobiliar care sa te ajute
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: In momentul in care te-ai decis ca vrei sa vinzi sau sa cumperi o proprietate, cuvantul de care te vei lovi cel mai des este acela de agent imobiliar. Sunt destul de multi cei care se feresc de agentii imobiliari, insa acest lucru nu este intotdeauna cea mai buna decizie. Agentul imobiliar are rolul de a te ajuta in procesul de vanzare sau cumparare, iar cel mai important pas pe care il ai de facut este sa alegi un agent care sa nu iti insele ast
Publicat pe 29 Jan 2013 11:25:46 de brainiac
Categoria: Afaceri Subcategoria: Imobiliare
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


In momentul in care te-ai decis ca vrei sa vinzi sau sa cumperi o proprietate, cuvantul de care te vei lovi cel mai des este acela de agent imobiliar. Sunt destul de multi cei care se feresc de agentii imobiliari, insa acest lucru nu este intotdeauna cea mai buna decizie. Agentul imobiliar are rolul de a te ajuta in procesul de vanzare sau cumparare, iar cel mai important pas pe care il ai de facut este sa alegi un agent care sa nu iti insele asteptarile. Cum faci acest lucru? Respectand cativa pasi de baza.

Cautarea
Sa presupunem ca vrei sa cumperi un apartament in Herastrau. Nu cunosti foarte bine zona, ai o idee vaga despre preturile care se practica si in acelasi timp simti ca intri pe un teritoriu necunoscut, unde cei care vor sa castige de pe urma ta pot fi destul de numerosi. Pentru a putea alege pe cineva in care sa ai incredere, cel mai bine este sa incepi prin a face o cautare destul de temeinica. Incepe cu prietenii, rudele si cunostintele tale. Este destul de probabil ca unul dintre ei sa fi trecut deja printr-o experienta asemanatoare si sa iti poata recomanda pe cineva in care sa poti avea incredere ca isi face treaba asa cum trebuie.

Recomandarea
Daca nu poti primi o recomandare prin intermdiul cunostintelor pe care le ai, urmatoarea cea mai simpla metoda care iti este la dispozitie, este sa te folosesti de internet. Acolo gasesti nu doar mesajele promotionale ale celor care se promoveaza pe acest sector, ci in acelasi timp vei putea gasi diverse pareri ale celor care au folosit deja serviciile unui agent sau ale altuia.

Verificarea
Verificand site-urile pe care le administreaza anumiti agenti imobiliari, te va ajuta de asmenea sa iti creezi o minima parere despre cum lucreaza o anume agentie.

Gaseste o metoda prin care sa interactionezi catusi de putin cu agentul cu care ai vrea sa lucrezi. Daca il vezi prezentandu-ti chiar tie, sau altcuiva un apartament, vei putea sa iti dai seama in ce masura poti avea sau nu incredere in eficienta lui.

Ce face agentul imobiliar
Revenind la ipoteza de mai sus, cumpararea apartamenului in Herastrau, agentul pe care il alegi trebuie sa cunoasca in primul rand destul de bine piata de acolo. Incepand de la preturile practicate in zona, particularitatile diverselor arii din zona, metode de negociere in interesul tau, dar si actele de care vei avea nevoie pentru ca procesul de vanzare-cumparare sa fie facut cat mai simplu si fara bataie de cap.

Este destul de important ca agentul sa reuseasca sa gaseasca o varianta care sa te multumeasca, fara sa incerce sa iti bage pe gat un apartament sau altul. Primul lucru pe care il va face acesta, va fi sa porneasca o cautare dupa cuvintele apartamente Herastrau si sa selecte pentru tine variantele care se pliaza cel mai bine pe cerintele tale. Apoi iti va prezenta ofertele obtinute si veti putea stabili mai departe vizionari, in urma carora vei putea gasi noua ta locuinta.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10