Cum e mai bine, sa cumperi sau sa inchiriezi o vila? Cum e mai bine, sa cumperi sau sa inchiriezi o vila?
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Proprietarii au anunturi de vanzare de vile si de inchiriere de vile pe foarte multe site-uri de imobiliare. Si totusi, cum iti dai seama care este varianta mai buna de ales dintre cele doua. Daca esti chirias ai anumite drepturi dar si obligatii, dar ca sa devii proprietar, trebuie sa dispui de o suma mai mare. In articolul asta vei descoperi care sunt cateva din motivele pentru care sa alegi o varianta sau alta. Dezavantajele pentru cumpararea
Publicat pe 09 Jan 2013 10:49:15 de andreea
Categoria: Afaceri Subcategoria: Imobiliare
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


vila piperaProprietarii au anunturi de vanzare de vile si de inchiriere de vile pe foarte multe site-uri de imobiliare. Si totusi, cum iti dai seama care este varianta mai buna de ales dintre cele doua. Daca esti chirias ai anumite drepturi dar si obligatii, dar ca sa devii proprietar, trebuie sa dispui de o suma mai mare. In articolul asta vei descoperi care sunt cateva din motivele pentru care sa alegi o varianta sau alta.

Dezavantajele pentru cumpararea unei vile se refera in mod special la pretul de achizitie. Este destul de probabil sa nu dispui de suma totala pentru a deveni proprietarul ei peste noapte si sa ai nevoie de un credit. Pentru asta vei avea nevoie de o documentatie destul de stufoasa, prin care sa certifici faptul ca vei inapoia la timp banii. Mai mult decat atat, este destul de posibil ca aprobarea creditului de catre banca sa se prelungeasca nepermis de mult.

In prelungirea acestei idei, inainte sa cumperi o vila trebuie sa te gandesti si la siguranta veniturilor tale. Cat de sigur este locul de munca actual si cat de sigur este venitul pe care il ai acum? Daca nu poti vedea o constanta pe termen lung cel mai bine este sa nu te avanti prea tare inainte.

Multi dintre cei care au trecut prin experienta cumpararii unei case stiu ca este bine sa ai o suma de bani, de rezerva, pentru reparatiile pe care le vei avea de facut inainte sa te muti. Chiar daca in momentul in care ai vizionat casa totul parea sa fie perfect, vei descoperi ca sunt lucruri de care te lovesti si pe care vei avea nevoie sa le repari pentru ca experienta in noua locuinta sa fie intr-adevar placuta.

Un alt impediment care ar putea sa apara in momentul in care iti cumperi o casa este schimbarea locului de munca. In functie de natura acestuia, ai nevoie de siguranta ca nu vei fi relocat intr-o alta regiune, oras, sau capat al orasului. Cei mai multi au in vedere, in momentul in care isi cumpara o vila, si proximitatea fata de locul de munca. Daca aceasta se schimba, vila aleasa initial nu va mai fi o alegere la de frumoasa.

Un alt aspect bun de luat in considerare este si faptul ca, de multe ori, preturile pentru vanzarea vilelor este crescut nejustificabil. Astfel ca te poti trezi ca platesti o suma foarte mare de bani pentru a fi proprietarului unei care care in realitatate nu merita chiar atat de mult.

Dezavantajele inchirierii unei vile sunt si ele cel putin la fel de numeroase. In primul rand, vei avea probabil de suferit de pe urma faptului ca nu poti beneficia de valorificarea pe piata a vilei in care stai. Daca pretul ei creste, acest lucru nu te avantajeaza cu nimic.

In al doilea rand, discutia ajunge din nou la siguranta. Pentru ca nu esti proprietarul vilei in care locuiesti, este destul de probabil ca acesta sa doreasca sa vanda proprietatea chiar daca stai de foarte mult timp acolo si nu ai vrea sa se schimbe lucrul acesta. Un lucru la fel de probabil este ca ar putea sa creasca chiria lunara pe care o platesti. Din cauza cresterii preturilor, proprietarul poate decide, in limita conditiilor contractuale, sa ceara o chirie mai mare. Acest lucru iti poate da peste cap bugetul tau lunar.

Pentru ca vila nu iti apartine, este destul de probabil ca proprietarul sa aiba propriile reguli in ceea ce priveste libertatea ta. Acesta are dreptul de a nu accepta copii sau animale de companie in vila. In conditiile in care planuiesti sa iti maresti familia, acest lucru poate deveni o problema. De asemenea, este destul de probabil ca petrecerile sa nu fie tocmai agreate de catre proprietar.

In ceea ce priveste avantajele de a fi proprietarul unei vile, trebuie amintite in principal libertatea de a-ti face propriile reguli pentru casa si mai ales siguranta de a avea un loc stabil si sigur pe care sa il numesti al tau. Linistea pe care ti-o acorda locuinta ta este unul dintre principalele motive pe care le urmareste orice proprietar.

Avantajele celui care inchiriaza o vila se refera la flexibilitate. Acesta are posibilitatea de a-si schimba oricand locuinta cu ceva care sa ii placa mai mult si care sa se incadreze perfect nevoilor sale. Poate sa schimbe o vila din Pipera cu una din Stefan cel Mare sau din Colentina oricand are posibilitatea de a face acest lucru. Isi poate schimba domiciliul in functie de schimbarea locului de munca, disponibilitate pentru cheltuieli de intretinere s.a.

Un alt avantaj se refera si la faptul ca o parte din cheltuielile pentru intretinerea si mentenata vilei, pot fi suportate de proprietar si nu de chirias.

In momentul in care te-ai decis pentru cumpararea sau inchirierea unei vile, asigurate-te ca o vei alege pe cea mai potrivita. Verifica care sunt preturile de pe piata si unde este mai potrivit pentru tine sa locuiesti. Daca vrei o vila in Pipera, asigura-te ca ceea ce iti ofera o casa acolo este ceea ce ai nevoie, daca vrei o vila cumparata sau inchiriata la un pret cat mai mic, asigura-te ca zona este suficient de buna pentru tine, iar conditiile oferite sunt si ele conform asteptarilor.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Andreea Goidea 
Membru din: 25 Oct 2012 14:07:41

Despre autor:
Creatoare de povesti si conversatii in social media, prietenoasa cu motoarele de cautare si cuvintele cheie, sociabila cu rapoartele si analizele, receptiva la design, bun ascultator al marketingului digital, cooperanta cu tehnologia si vorbareata cu publicitatea interactiva la BlueBay. Prietena de suflet si confidenta: promovarea online.

Articole publicate: 33
Scoring autor: 9.029

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10