18 lucruri pe care trebuie sa le intrebi inainte sa inchiriezi o vila 18 lucruri pe care trebuie sa le intrebi inainte sa inchiriezi o vila
Rated 5/5 bazat pe 3 voturi
Product description: 1. Cum se face incalzirea in locuinta?Este bine sa stii din timp care este metoda prin care se poate realiza incalzirea locuintei. Daca se face prin semineu, soba sau centrala termica. Fiecare are un anume cost de intretinere si o serie de beneficii sau riscuri ce trebuie luate in calcul. 2. In ce moneda se va plati chiria?Chiar daca ai vazut deja pretul din anunt exprimat in lei/euro/dolari cel mai bine este sa intrebi proprietarul care este met
Publicat pe 31 Oct 2012 13:51:02 de andreea
Categoria: Afaceri Subcategoria: Imobiliare
Acorda o nota acestui articol:
10.
0


1. Cum se face incalzirea in locuinta?
Este bine sa stii din timp care este metoda prin care se poate realiza incalzirea locuintei. Daca se face prin semineu, soba sau centrala termica. Fiecare are un anume cost de intretinere si o serie de beneficii sau riscuri ce trebuie luate in calcul.

2. In ce moneda se va plati chiria?
Chiar daca ai vazut deja pretul din anunt exprimat in lei/euro/dolari cel mai bine este sa intrebi proprietarul care este metoda de plata pe viitor. Pentru o cat mai buna cooperare stabiliti inca de la inceput care sunt principiile si regulile dupa care va veti ghida.

3. Exista un loc de parcare asigurat?
Cei mai multi dintre noi avem deja o masina care sa ne ajute in deplasari, totusi, locuri de parcare sunt putine. Intreaba proprietarul daca vila are la dispozitie un garaj sau un loc de parcare special amenajat.

4. Poti avea un animal de companie?
Daca ai deja un animal de companie sau iubesti animalele si ai in intentie sa adopti unul la un moment dat, asigura-te ca si proprietarul este de acord cu acest lucru.

5. In ce masura sunt permise redecorarile sau reamenajarile?
Mai ales cand e vorba de o inchiriere pe termen lung este foarte probabil sa vrei sa personalizezi diverse camere sau intreaga casa dupa propriile preferinte. Ai nevoie sa stii din timp daca acest lucru este permis si de proprietar. Eventual puteti sa negociati in privinta costurilor si a stilului asa incat ambele parti sa fie multumite de rezultatul final.

6. Cand sa te astepti la o crestere a chiriei?
Marirea chiriei este un alt subiect de discutat din timp. Exista o gramada de motive pentru care un proprietar decide sa mareasca chiria, de aceea este util sa intrebi inca de la inceput in cat timp veti rediscuta acest aspect. Este o metoda prin care sa previi un comportament neetic din partea proprietarului care s-ar putea gandi la acest lucru inca din a doua luna de chirie.

7. Cum sunt vecinii?
Vecinii reprezinta un element esential cand trebuie sa iti schimbi locuinta. Poti intreba proprietarul lucruri generale despre acestia asa incat sa poti sa iti dai seama care este tipul de comportament cu care vei fi intampinat.

8. Ce cheltuieli sunt incluse in pretul de inchiriere?
Afla care sunt costurile integrale pe care ti le asumi odata cu inchirierea vilei. Intreaba daca poti renunta la abonamente precum abonamentul tv, internet sau telefonie fixa in cazul in care esti deja abonat. Acelasi lucru se aplica la serviciile pentru care exista contracte, dar de care stii ca nu ai nevoie atata vreme cat vei sta acolo.

9. Cine se ocupa de intretinerea gradinii, in cazul in care ea exista?
Multe dintre vilele din Pipera, de exemplu, vin si cu suprafete special amenajate cu verdeata. Afla care sunt costurile pentru intretinere si cui ii revine responsabilitatea pentru ea.

10. Cine detine cheile casei?
Desi poate fi un subiect mai greu de abordat, nu uita sa intrebi care sunt exact persoanele care mai au cheia de la casa. In cazul in care casa a mai fost inchiriata, intreaba daca exista posibilitatea sa schimbi ialele.

11. Este mobilierul inclus in pret?
Inainte de a semna un contract de inchiriere, asigura-te ca mobila prezenta in casa in momentul in care ai vizualizat-o va si ramane acolo. Sunt chiriasi care vin direct cu mobila lor sau prefera sa cumpere una personalizata dupa gustul lor. Daca nu esti unul dintre acestia discuta aspectul asta inainte sa te muti. Poate fi util si un inventar al lucrurile din casa pe care sa il faceti inainte sa te muti. In felul acesta si tu si proprietarul va asigurati ca nu veti avea probleme in momentul in care vei dori sa pleci.

12. Cine va suporta costurile reparatiilor?
Sunt foarte multe motive pentru care diverse lucruri se pot strica intr-o casa. Discutati din timp cine se va ocupa de reparatia lor si cine va plati pentru ele. In cazul in care proprietarul va face acest lucru, intreaba cat timp vei astepta pentru reparatiile respective.

13. La ce distanta se gasesc cel mai apropiat spital, farmacie, supermarket?
In cazul unei locuinte situate mai departe de centrul orasului, unde densitatea magazinelor si a farmaciilor este mai mica, vei avea nevoie sa stii care sunt cele mai apropiate si in cat timp poti ajunge la ele. In Bucuresti, o mare parte din vile se afla la periferia orasului.

14. Care este perioada pentru care doreste sa lase vila pentru inchiriere?
Sunt proprietari care inchiriaza vile in asteptarea unui cumparator. Intreaba din timp pentru cat timp doreste proprietatul sa inchirieze. Vei sti in felul asta cum sa te organizezi.

15. Cat de des va dori sa viziteze locuinta?
Stabiliti impreuna cat de des va reveni pentru a vedea locuinta. De asemenea, fixati ca inainte de fiecare vizita sa fie anuntata cu ceva timp inainte.

16. Se pot face gratare in gradina sau pe teresa?
In zilele de sarbatoare tentatia este foarte mare pentru a face gratare cu prietenii. Este totusi bine sa intrebi inainte daca proprietarul este de acord cu acest lucru.

17. Cu ce firma de securitate este incheiat contractul pentru alarma de la casa?
Protejarea proprietatii este un aspect important pentru cei mai multi. In cazul in care exista un contract cu o firma de securitate este bine sa stiti care este aceasta si cum vei putea comunica cu ei.

18. De ce au plecat ultimii chiriasi?
Adu in discutie vechii chiriasi: cat timp au stat, de ce au plecat etc. Fiecare informatie te va ajuta sa iti dai seama care va fi pe viitor relatia cu proprietarul.

Acorda o nota acestui articol:
10
,0


Recomandari:


Despre autor:

Andreea Goidea 
Membru din: 25 Oct 2012 14:07:41

Despre autor:
Creatoare de povesti si conversatii in social media, prietenoasa cu motoarele de cautare si cuvintele cheie, sociabila cu rapoartele si analizele, receptiva la design, bun ascultator al marketingului digital, cooperanta cu tehnologia si vorbareata cu publicitatea interactiva la BlueBay. Prietena de suflet si confidenta: promovarea online.

Articole publicate: 33
Scoring autor: 9.029

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10