Top 10 sfaturi ale soferilor pentru cum sa reduci consumul de benzina Top 10 sfaturi ale soferilor pentru cum sa reduci consumul de benzina
Rated 4.75/5 bazat pe 2 voturi
Product description: 1. Mentine o viteza constanta pentru cat mai mult timp. Accelerarile si franele bruste consuma mult mai multa benzina decat un drum in care pastrezi aceeasi viteza.2. Foloseste cat mai putin aerul conditionat. Compresorul acestuia incarca motorul si duce la un consum mai mare de benzina. Nici deschiderea geamurilor nu este o idee foarte buna deoarece reduce forma aerodinamica a masinii. Daca este foarte cald, incearca sa le alternezi.3. Redu greu
Publicat pe 01 Nov 2012 10:21:56 de brainiac
Categoria: Afaceri Subcategoria: Auto
Acorda o nota acestui articol:
9.
5


1. Mentine o viteza constanta pentru cat mai mult timp. Accelerarile si franele bruste consuma mult mai multa benzina decat un drum in care pastrezi aceeasi viteza.

2. Foloseste cat mai putin aerul conditionat. Compresorul acestuia incarca motorul si duce la un consum mai mare de benzina. Nici deschiderea geamurilor nu este o idee foarte buna deoarece reduce forma aerodinamica a masinii. Daca este foarte cald, incearca sa le alternezi.

3. Redu greutatea masinii. Orice obiect inutil din masina nu face decat sa sporeasca consumul de benzina prin greutatea lui. Fa curatenie in portbagaj.

4. Redu viteza. Cu cat accelerezi mai mult, cu atat masina consuma mai mult. Viteza legala nu te scapa doar de amenzi, ci si de costuri mari.

5. Alegele rutele cu trafic aerisit. Degeaba mergi pe varianta mai scurta daca traficul te mentine pe loc pentru prea mult timp.

6. Evita sa tii masina pornita cand nu o folosesti. Chiar si in trafic, cand ai de asteptat mai mult de un minut este bine sa opresti masina pentru a economisi benzina. Atentie! Nu opri masina decat daca esti in siguranta.

7. Nu tine pe masina obiecte care pot opune rezistenta in ceea ce priveste forma aerodinamica a masinii (bicicleta, barcuta s.a.).

8. Mentine cauciucurile la presiunea recomandata de fabrica. Nu doar ca vei consuma mai putin benzina datorita unei forte de frecare mai mici, dar vei prelungi si durata de viata a cauciucurilor.

9. Mentine masina in viteza corespunzatoare. Daca esti intr-o viteza mai mica sau mai mare fata de cea pe care ar trebui sa o ai, nu faci decat sa uzezi motorul si sa consumi mai multa benzina.

10. Inlocuieste periodic filtrul de aer. Un filtru de aer nu este foarte scump, iar pe termen lung salveaza mult din sumele alocate pentru benzina.

Acorda o nota acestui articol:
9
,5


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10