Cum te ajuta un broker independent la incheierea asigurarii CASCO? Cum te ajuta un broker independent la incheierea asigurarii CASCO?
Rated 4.75/5 bazat pe 2 voturi
Product description: Conceptia generala in ceea ce priveste asigurarile este ca acestea ar trebui incheiate direct, fara intermediar, deci fara un broker de asigurari. Practica dovedeste ca un broker de asigurari nu economiseste doar timp, ci si bani pentru clientii lui. Iata cum.Ce este si ce face un broker de asigurari?Cum spuneam si mai devreme, brokerul de asigurari este un intermediar intre firma de asigurare si clientii ei.O caracteristica importanta a brokerul
Publicat pe 20 Nov 2014 14:25:11 de andreea
Categoria: Afaceri Subcategoria: Auto
Acorda o nota acestui articol:
9.
5


Conceptia generala in ceea ce priveste asigurarile este ca acestea ar trebui incheiate direct, fara intermediar, deci fara un broker de asigurari. Practica dovedeste ca un broker de asigurari nu economiseste doar timp, ci si bani pentru clientii lui. Iata cum.

Ce este si ce face un broker de
asigurari?
Cum spuneam si mai devreme, brokerul de asigurari este un intermediar intre firma de asigurare si clientii ei.

O caracteristica importanta a brokerului de asigurari fata de un agent de asigurari este aceea ca brokerul lucreaza cu mai multe agentii de asigurare. Interesul lui nu este sa vanda produsul unei singure agentii sau un singur tip de polita, ci polite personalizate pentru fiecare client al lui. Datorita faptului ca lucreaza cu sume mari, acesta poate cere agentiei oferte unice care sa fie in avantajul clientilor lui.

Un avantaj in plus pe care il ofera un broker de asigurari este acela al vitezei. El cunoaste in detaliu piata asigurarilor, intelege integral politele de asigurare si poate oferi raspunsuri rapide in functie de problemele cu care se confrunta asiguratul.

Brokerul este platit prin intermdiul comisioanelor pe care le primeste de la companiile de asigurare la incheierea politelor.

Brokerul in asigurarile CASCO
Brokerul de asigurare participa activ la intermedierea relatiei dintre societatea de asigurari si client, il ajuta pe acesta din urma la cumpararea unei polite sau conceperea unui program special adaptat in urma analizei de management al riscului. El ofera consultanta, informatii si asistenta in dosarele de dauna, ajuta la evaluarea corecta a riscurilor de acoperit si evita problemele care ar putea sa apara ulterior cu firma de asigurari.

Pentru o asigurare CASCO trebuie avute in vedere urmatoarele: prima de asigurare, suma asigurata, dotarile suplimentare, lista de unitati service cu decontare directa, inspectia de risc (ciocniri sau coliziuni, fenomene atmosferice, incendiu, explozie, vandalism, caderi de copaci sau alte corpuri, furt total sau partial)  servicii de asistenta rutiere, asistenta tehnica sau cazare urgenta. Un broker cunoaste pentru fiecare societate de asigurari in parte riscurile acoperite de polita si riscurile excluse, cum se stabileste suma de asigurare, ce reprezinta fransiza si pentru ce tip de riscuri o intalnim la asigurarea CASCO, in ce conditii se incheie polita, cat de repede si care sunt actele necesare.

In functie de criteriile de calculare (varsta, tip de masina, riscuri acoperite, nr. de km etc.) a politelor fiecarei companii de asigurare si in functie de caracteristicile dorite de asigurat, brokerul poate alege cu usurinta varianta cu cea mai mare reducere in favoarea nevoilor clientului.

In aceste conditii, incredintarea deciziei de cumparare a asigurarii CASCO unui broker nu mai reprezinta un risc sau un compromis, ci un ajutor de care cei mai multi dintre noi avem nevoie.

Acorda o nota acestui articol:
9
,5


Recomandari:


Despre autor:

Andreea Goidea 
Membru din: 25 Oct 2012 14:07:41

Despre autor:
Creatoare de povesti si conversatii in social media, prietenoasa cu motoarele de cautare si cuvintele cheie, sociabila cu rapoartele si analizele, receptiva la design, bun ascultator al marketingului digital, cooperanta cu tehnologia si vorbareata cu publicitatea interactiva la BlueBay. Prietena de suflet si confidenta: promovarea online.

Articole publicate: 33
Scoring autor: 9.029

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10