Ce poate include un contract de inchirieri auto Ce poate include un contract de inchirieri auto
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Procesul de închiriere a unei masini implica, obligatoriu, receptia automobilului, contractul de închiriere si, apoi, predarea acestuia. Indiferent de optiunile oferite de furnizori, asa cum este rezervarea online, acestea sunt necesare. La receptiesi predare, cel mai important aspect este verificarea atenta a automobilului, la interior si exterior si constatarea eventualelor daune în fata agentului de închiriere. Aceasta se poate face î
Publicat pe 29 Jan 2015 09:38:04 de
Categoria: Afaceri Subcategoria: Auto
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Procesul de închiriere a unei masini implica, obligatoriu, receptia automobilului, contractul de închiriere si, apoi, predarea acestuia. Indiferent de optiunile oferite de furnizori, asa cum este rezervarea online, acestea sunt necesare.

La receptiesi predare, cel mai important aspect este verificarea atenta a automobilului, la interior si exterior si constatarea eventualelor daune în fata agentului de închiriere. Aceasta se poate face în câteva minute. Însa, de departe cea mai importanta etapa este citirea cu atentie si semnarea contractului. Documentul poate contine precizari care sa te limiteze sau sa îti ofere posibilitati, asa ca nu se recomanda o tratare superficiala a acestuia, indiferent de imaginea companiei sau a experientei tale cu aceasta.

Clauze din contract de care poti avea nevoie

Daca ai optat pentru inchirieri masini noi din clasa mica, de care ai nevoie pentru câteva zile, atunci trebuie sa fii atent la tariful pentru ziua de închiriere. Poti returna masina în 24 de ore, însa perioada de gratie, în cazul unor întârzieri, variaza de la companie la companie. În aceeasi situatie intra si intervalul începând cu care vei fi taxat cu înca o zi.

Însa, în cazul în care masina este returnata mai devreme, unii chiriasi pot fi taxati în plus, în timp ce altii pot primi o rambursare partiala a sumei platite. Unele contracte pot include si o taxa pentru returnarea în alta locatie decât cea de închiriere.

În plus, în cazul unei companii care ofera kilometri nelimitati, pot fi facute, totusi, precizari legate de numarul de kilometri parcursi zilnic.

Ce se mai gaseste într-un contract de închiriere

Persoanele fizice apeleaza la inchirieri microbuze, adesea, pentru transportul la un eveniment sau în cazul unei mutari. În aceste situatii, acestea au nevoie de informatii legate de soferul aditional. În contract poate exista precizarea ca un apropiat poate conduce masina, însa aceasta nu este necesara. În cel de-al doilea caz, soferul suplimentar poate însemna o noua taxa.

Unele companii îti pot oferi doar posibilitatea de a alege din ce clasa sa faca parte automobilul, în timp ce altele îti pot da libertatea de a opta pentru mai multe marci si modele de masini.

Contractul este documentul care atesta ca închirierea unui automobil decurge conform planului stabilit. Acesta atesta preluarea, dar si predarea masinii, în conditii optime. De aceea, contractul trebuie pastrat o perioada dupa ce închirierea s-a încheiat. Reprezentantii unor companii pot contacta chiriasii la câteva zile dupa ce au predat masina, în cazul în care exista probleme tehnice.   

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Online Expert 
Membru din: 06 Jan 2015 07:33:47

Despre autor:

Articole publicate: 4
Scoring autor: ?

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10