Etimologia cuvantului design. Designerul Etimologia cuvantului design. Designerul
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Cuvantul design, originar din limba engleza, unde desemneaza proiect, desen, schita, a aparut in 1851 in domeniul productiei industriale, datorita necesitatii de a asigura produselor randament functional si imagine atragatoare. Nu este un termen specific doar artei, fiindca istoria cunoaste destule exemple in care aspectul material, economic, tehnologiile si cultura, gustul artistic au determinat anumite schimbari sau evolutii socio-cultura
Publicat pe 12 Aug 2015 12:58:57 de Axel
Categoria: Afaceri Subcategoria: Arhitectura si design interior
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


design interior

Cuvantul design, originar din limba engleza, unde desemneaza proiect, desen, schita, a aparut in 1851 in domeniul productiei industriale, datorita necesitatii de a asigura produselor randament functional si imagine atragatoare. Nu este un termen specific doar artei, fiindca istoria cunoaste destule exemple in care aspectul material, economic, tehnologiile si cultura, gustul artistic au determinat anumite schimbari sau evolutii socio-culturale. Desi e greu uneori sa stabilim legaturi intre arta si tehnica, putem afirma ca, dincolo de contradictiile de suprafata, aceste domenii se conditioneaza reciproc, dand nastere unor profesii interdisciplinare, care stiu sa le combine in asa mod incit sa pastreze esteticul primeia si practicismul celei de-a doua.

Una din acestea deriva nemijlocit din termenul design – designer, si se refera la o persoana a carei capacitati sunt fundamentate stiintific si cristalizate printr-o practica a eficientei si utilitatii. Rezulta ca aceste persoane isi construiesc un profil multifunctional pentru a se putea adapta sau reprofila conform ramurii profesate ulterior. Tocmai din aceasta cauza nu mai uimeste pe nimeni existenta unui design in arta si industrie in paralel. Or, este cazul sa mentionam ca si profesia in cauza dispune de ramificatii conform sferei de activitate: design interior, exterior, comercial, industrial, vestimentar etc., clasificare generata de nevoile diverse si de intentiile provocatoare ale lumii contemporane.

 

Importanta designului interior si a designerului

Istoria designului pare a fi, totusi, o creatie a modernitatii tardive ori chiar a contemporanietatii timpurii, cind termenul s-a manifestat mai ales in arhitectura, imbracaminte si arta grafica. Cel mai mult personalitatea fiecaruia din noi este influentata de modul in care spatiul interior coreleaza lucrurile ce construiesc ambianta zilnica a noastra. Nu intotdeauna ne reuseste sa le conferin eficacitatea dorita ori sa le gasim locul potrivit in propria casa. Ne consolam astfel cu gandul ca putem sa ne adaptam, in loc sa cautam solutii pertinente pentru armonizarea lor. Ne trezim deseori obositi de amalgamul de lucruri ce se inghesuie in jurul nostru, plecam nemultumiti la serviciu ca nu am reusit sa calcam o haina care era prea sifonata din lipsa spatiului din dulap ori ca ne-am patat o alta haina incercind sa ne confruntam cu spatiul prea mic din bucatarie s.a. Si toate acestea par sa fie o epopee continua...

 

Cine ne creeaza un design interior?

Nimic complicat in a gasi solutii potrivite pentru probleme ale designului. Echipele de experti ale companiei www.logosidesigninterior.ro  sunt pregatite sa va ofere consultanta si ajutorul necesar. Specializarile largi va ofera posibilitatea extinderii serviciilor de la spatiul interior la cel exterior sau unul comercial (daca il detineti). Ei vor stabili echilibrul dintre viata din casa si cea sociala, creandu-va un „acasa” atragator, relaxant, util si, cel mai inmportant, asa cum il doriti dvs. Ei vor tine cont de perticularitatile spatiului interior al dvs., dar si de limitele lui, va vor explica operatiunile necesare si vor coordona cu dvs. fiecare etapa a procesului de transpunere in viata a designului interior. Doar impreuna cu ei puteti oferi o noua imagine locuintei si vietii dvs. in acelasi timp.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Russu Alex 
Membru din: 03 Sep 2014 11:01:53

Despre autor:

Articole publicate: 30
Scoring autor: ?

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10