Radiere firma - ce inseamna si ce presupune Radiere firma - ce inseamna si ce presupune
Rated 3/5 bazat pe 1 voturi
Product description: In momentul in care te-ai decis ca firma pe care o detii nu mai vrei sa existe si vrei fie sa ii suspenzi activitatea, fie sa o lichidezi,sau sa o desfiintezi, trebuie sa stii ca lucrurile nu sunt chiar atat de simple, iar pentru pasii pe care ii ai de parcurs cel mai probabil vei avea nevoie de indrumari destul de stricte si mai ales de sfaturi astfel incat tot procesul sa dureze cat mai putin si totul sa se rezolve cu cat mai putina bataie de c
Publicat pe 18 Mar 2015 11:06:09 de brainiac
Categoria: Afaceri Subcategoria: Antreprenoriat
Acorda o nota acestui articol:
6.
0


radiere firmaIn momentul in care te-ai decis ca firma pe care o detii nu mai vrei sa existe si vrei fie sa ii suspenzi activitatea, fie sa o lichidezi,sau sa o desfiintezi, trebuie sa stii ca lucrurile nu sunt chiar atat de simple, iar pentru pasii pe care ii ai de parcurs cel mai probabil vei avea nevoie de indrumari destul de stricte si mai ales de sfaturi astfel incat tot procesul sa dureze cat mai putin si totul sa se rezolve cu cat mai putina bataie de cap.

Pentru radiere firma ai de parcurs mai multe etape. Pentru ca o sociectate sa fie considerata dizolvata trebuie ca mai intai sa aiba loc procesul de deschidere a lichidarii firmei. De fapt, o societate comerciala nu mai exista din momentul in care nu s-a mai facut opozitie impotriva radierii pana in momentul in care a expirat termenul pentru aparitia unei opozitii. In cazul in care au fost opozitii pentru radierea firmei, aceasta se va desfiinta in momentul in care fiecare asociat a platit integral datoriile pe care le mai avea de platit, sau ofera in schimb garantii cu care creditorii sa fie de acord.

A doua etapa care va fi parcursa pentru desfiintarea firmei este chiar radierea. Aceasta va avea loc la 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial, documentul conform caruia este dorita desfiintarea unei firme. Procesul de radiere poate avea loc in cazul in care nu a fost inregistrate opozitii pentru acest proces. Opozitiile se pot face in termen de 30 de zile din momentul in care cererea a fost depusa.

Actele pe care le va contine dosarul pentru radierea firmei sau firmelor pe care vrei sa le desfiintezi sunt destul de numeroase, iar printre ele se pot numara: cererea de radiere, care trebuie sa se gaseasca in original, certificatul firmei de inregistrare la Registrul Comertului precum si anexele sale, certificatul prin care sa rezulte ca societatea nu are datorii la stat, in cazul in care societatea a desfasurat activitati cu impact asupra mediului este nevoie de un act doveditor prin care sa se arate ca societatea nu are datorii la bugetul de stat, o copie dupa proiectul de repartizare al activului precum si situatia financiara de lichidare, dovada platilor pentru timbru judiciar si pentru taxa de registru.

Desi ar putea parea simplu, pentru radiere de firme ai nevoie de consiliere juridica pentru a reusi sa pui la punct fara probleme toate actele necesare. O echipa specialista de avocati te poate ajuta sa intocmesti doarele cu toate actele necesare si in acelasi timp te poate reprezenta in derularea acestui proces, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa pierzi timp suplimentar.

Acorda o nota acestui articol:
6
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10