Monitorizare marci - cum influenteaza o marca inregistrata Monitorizare marci - cum influenteaza o marca inregistrata
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: A avea marca inregistrata pentru produsele pe care le comercializezi poate sa fie una dintre cele mai simple metode prin care iti protejezi investitia in produsele ori serviciile pe care le comercializezi. Insa ca in orice alt lucru care priveste firma ta este destul de important sa acorzi o importanta destul de mare procesului de inregistrare de marca. Inainte de a inregistra o marca, aceasta trebuie verificata pentru a nu exista marci inregistr
Publicat pe 20 Mar 2015 09:34:18 de brainiac
Categoria: Afaceri Subcategoria: Antreprenoriat
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


A avea marca inregistrata pentru produsele pe care le comercializezi poate sa fie una dintre cele mai simple metode prin care iti protejezi investitia in produsele ori serviciile pe care le comercializezi. Insa ca in orice alt lucru care priveste firma ta este destul de important sa acorzi o importanta destul de mare procesului de inregistrare de marca.


Inainte de a inregistra o marca, aceasta trebuie verificata pentru a nu exista marci inregistrate similare sau chiar identice cu cea pe care doresti sa o utilizezi. Riscul de identitati similare sau identice este unul destul de mare deoarece poate conduce catre un esec al afacerii pe care o detii. Din acelasi motiv este important ca inainte de inregistrarea unei marci sa fie efectuata o cercetare (denumita documentare in termeni de specialitate), asupra viitoarei marci inregistrate, astfel incat sa fie eliminat riscul de a face toate demersurile necesare, sa efectuezi platile, apoi sa ajungi sa descoperi ca exista deja o marca inregistrata similara cu cea pe care vrei sa o inregistrezi.


Un al doilea pas pe care il vei avea de facut este acela de a monitoriza noile cereri de inregistrare de marci la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM). Pentru ca aceasta institutie nu face propriile ei verificari pentru evitarea inregistrarii unor marci identice ori similare ar trebui ca periodic sa verifici care sunt noile cereri de inregistrare de marci si sa le verifici pe fiecare in parte, pentru a formula opozitii in cazul in care exista marci similare cu a ta. Este un efort in care trebuie sa investesti destul de mult timp, de aceea, exista firme de avocatura care se ocupa cu inregistrare marci, dar care in acelasi timp ofera servicii de monitorizare si supervizare a noilor cereri de inregistrare de marci pentru a putea fi evitate orice fel de situatii neplacute.


Cererile de opozitie pot fi formulate in termen de maxim doua luni, de aceea este important ca cineva sa se ocupe permanent de noile cereri de inregistrare marca, astfel incat competitia sau altcineva din firma sa nu reuseasca sa obtina drepturi asupra marcii tale deja inregistrate.


Serviciile pe care o firma de avocatura le poate oferi in ceea ce priveste inregistrarea marcilor, dar si perioada de dupa ce marca a fost deja inregistrata sunt: cercetari pentru identificarea marcilor similare inainte de inregistrarea marcii, consultanta juridica pentru a opri folosirea unei marci inregistrate de catre altcineva in afara de dumneavoastra, fie ca este vorba de formularea de opozitii, contestatii sau chiar actiuni de contrafacere, rapoarte lunare privind noile cereri de inregistrare de marci astfel incat sa fie evitate inregistrarea unor marci similare, identificarea marcilor care ar putea intra in conflict de identitate cu marca dumneavoastra.


Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10