Marca inregistrata national si marca comunitara - care sunt diferentele Marca inregistrata national si marca comunitara - care sunt diferentele
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Pentru oricine doreste sa iti protejeze prin lege dreptul exclusiv de a se folosi de o anume marca, aceasta trebuie sa devina marca inregistrata, actiune realizata la OSIM, centrul de inregistrare marci, prin intermediul caruia este obtinut dreptul de a interzice oricui altcuiva sa foloseasca acea marca. Marca este o combinatie de elemente grafice, simboluri, cuvinte si cifre, iar principalul atribut pe care trebuie sa il obtina este cel de unici
Publicat pe 20 Mar 2015 09:29:06 de brainiac
Categoria: Afaceri Subcategoria: Antreprenoriat
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


inregistrare marci

Pentru oricine doreste sa iti protejeze prin lege dreptul exclusiv de a se folosi de o anume marca, aceasta trebuie sa devina marca inregistrata, actiune realizata la OSIM, centrul de inregistrare marci, prin intermediul caruia este obtinut dreptul de a interzice oricui altcuiva sa foloseasca acea marca.


Marca este o combinatie de elemente grafice, simboluri, cuvinte si cifre, iar principalul atribut pe care trebuie sa il obtina este cel de unicitate. Inregistrarea unei marci se poate face atat de o persoana fizica cat si de una juridica, iar avantajele se pot concrectiza in cresterea numarului de clienti, cresterea increderii partenerilor in marca ta si de ce nu protejarea investitie facute in afacere, pentru ca din acel moment nimeni nu mai poate folosi marca.


In cazul in care doresti sa extinzi marca dincolo de granitele tarii, ai mai multe variante de luat in calcul. Teoretic, ceea ce ai de facut este sa optezi pentru inregistrarea marcii pentru fiecare tara in parte pentru care doresti sa ai marca inregistrata. Acest lucru inseamna bineinteles, mai multe cheltuieli si mai mai mult timp pierdut pentru fiecare tara in parte. In cazul in care ai nevoie de marca inregistrata doar pentru tarile europene, poti opta pentru o alta varianta de marca inregistrata si anume marca comunitara.


Prin intermediul marcii comunitare reusesti sa obtii drepturi depline asupra marcii tale in toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, platind o singura data. Bineinteles, principalele avantaje se traduc in eficientizare de timp si bani. Un avantaj secundar care rezulta din inregistrarea marcii comunitare este ca nu e nevoie sa faci o inregistrare de marca nationala inainte sa o obtii pe cea internationala. Chiar daca se restrange doar la nivelul Uniunii Europene, acest lucru poate fi un alt avantaj destul de important.


Dezavantajul pentru acest tip de inregistrare de marca este ca exista posibilitatea ca in momentul in care cineva contesta unicitatea marcii sau intrarea in conflict cu elementele unei alte marci, marca pe care doresti sa o inregistrezi va fi respinsa in toate statele, chiar daca acea contestatie provinte dintr-o tara in care nu ai de gand sa folosesti marca. In cazul asta, cheltuielile facute pana atunci vor fi inutile, insa exista totusi sansa ca o astfel de marca sa poata fi transformata in marca inregistrata national.


Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10