Inregistrare marci - cum sa te descurci cu litigiile Inregistrare marci - cum sa te descurci cu litigiile
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Indiferent ca esti un producator mare sau unul mic, protejarea marcii tale este una dintre cele mai importante lucruri de care sa tii cont in momentul in care ai reusit sa iti pui pe picioare afacerea. Pentru ca numarul de marci inregistrate este destul de mare, de multe ori se intampla sa apara conflicte de tot felul intre mai multe tipuri de marci inregistrate. Firmele de avocatura specializate in infiintare firme si inregistrare marci pot ofer
Publicat pe 19 Mar 2015 12:31:00 de brainiac
Categoria: Afaceri Subcategoria: Antreprenoriat
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Indiferent ca esti un producator mare sau unul mic, protejarea marcii tale este una dintre cele mai importante lucruri de care sa tii cont in momentul in care ai reusit sa iti pui pe picioare afacerea. Pentru ca numarul de marci inregistrate este destul de mare, de multe ori se intampla sa apara conflicte de tot felul intre mai multe tipuri de marci inregistrate.


Firmele de avocatura specializate in infiintare firme si inregistrare marci pot oferi consiliere pentru rezolvarea acestor probleme intr-un timp destul de scurt. Experienta cu dosarele pentru inregistrarea marcilor ii determina sa aiba solutii eficiente pentru orice tip de dificultate ar putea sa apara pentru aprobarea marcii.


Exista doua mari tipuri de conflicte care pot sa apara in momentul inregistrarii de marca: opozitii si contestatii. Opozitiile pot fi facute atat de persoane fizice cat si de persoane juridice, cu conditia sa respecte termenul de 2 luni din momentul in care a fost publicata in Buletinul Oficial de Proprietate Industriala cererea de inregistrare. Pentru contestatii, termenul este mai scurt: 30 de zile din momentul in care a fost comunicata decizia pentru cererea de marca.


O firma de avocati specializata trebuie sa poata oferi in diverse situatii consultanta juridica. Cele mai frecvente situatii pe care le poti intampina sunt actiunile care se refera la decaderea din drepturile marcilor inregistrate, actiuni in ceea ce priveste contrafacerea unor produse sub o marca identica sau asemanatoare unei alte marci, actiuni in ceea ce priveste incalcarea clauzelor contractuale sau alte actiuni penale.


Inregistrarea marcii nu este singurul lucru pe care il ai de facut pentru a-ti proteja afacerea si investitia facuta. Este important ca aceasta sa fie protejata de o echipa de avocati competenti care sa iti poata explica pas cu pas ce este de facut. Consultanta avocatului este esentiala pentru a-ti apara drepturile, mai ales cand vine vorba de inregistrare de marci.


Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10