Despre contractul de licenta a marcilor inregistrate Despre contractul de licenta a marcilor inregistrate
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Marca inregistrata ajuta orice persoana fizica sau juridica sa puna sub protectie produsele si serviciile, folosindu-se de un semn distinctiv, autorizat si protejat prin legea in vigoare. Daca altcineva (persoana fizica sau juridica) doreste sa foloseasca aceeasi marca, va avea cu siguranta nevoie de aprobul si consimtamantul proprietarului de drept al marcii. Utilizarea de catre o alta persoana a marcii inregistrate, se poate face legal, prin in
Publicat pe 20 Mar 2015 10:05:12 de brainiac
Categoria: Afaceri Subcategoria: Antreprenoriat
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


inregistrare marciMarca inregistrata ajuta orice persoana fizica sau juridica sa puna sub protectie produsele si serviciile, folosindu-se de un semn distinctiv, autorizat si protejat prin legea in vigoare. Daca altcineva (persoana fizica sau juridica) doreste sa foloseasca aceeasi marca, va avea cu siguranta nevoie de aprobul si consimtamantul proprietarului de drept al marcii. Utilizarea de catre o alta persoana a marcii inregistrate, se poate face legal, prin intermediul unui contract de licenta.

Contractul de licenta reprezint de fapt o forma prin care licentiatorul, proprietarul marcii inregistrate, da voie unei alte parti, care va deveni licentiat, dreptul de folosire temporara, sau folosire totala sau partiala a unei marci. De mentionat asupra contractului de licenta este ca acesta nu reprezinta un transfer de proprietate industriala, insa ofera posibilitatea ca aceeasi marca sa poata fi folosita de mai multe persoane, fizice sau juridice. Contractul de licenta odata incheiat, asigura de asemenea protectie asupra marcii inregistrate, deoarece licentiatorul este cel care stabileste regulile de utilizare ale marcii inregistrate, ceea ce inseammna ca acesta detine controlul asupra marcii inregistrate.

Pentru ca acest contract sa fie valabil si in vigoare, trebuie sa stiti ca el va trebui inregistrat in Registrul National al Marcilor si platita taxa prevazuta de lege pentru aceasta.

O cerere de inscriere pentru o licenta de marca, ar trebui sa contina urmatoarele:

- numele sau denumirea si adresa sau sediul titularului;

- numele sau denumirea si adresa sau sediul mandatarului, daca exista;

- numele statului caruia ii apartine beneficiarul licentei, numele statului in care acesta isi are doiciliul/sediul sau o intreprindere in intelesul art.3 din Conventia de la Paris, daca este cazul;

- numarul inregistrarii marcii care face obiectul inscrierii licentei sau a dreptului real;

- lista produselor si serviciilor la care se refera marca ce face obiectul cererii de inscriere a licentei sau a dreptului real;

- semnatura titularului sau a mandatarului acestuia.

Doar in cazul in care licenta se refera doar la o parte din produsele si serviciile pentru care marca este inregistrata, sau cand licenta este limitata teritorial ori este o licenta temporara, cererea de inregistrare a licentei va indica, dupa cum este cazul:

- produsele si serviciile la care se refera licenta

- partea din teritoriul Romaniei  pentru care se acorda licenta, durata pentru care se acorda licenta.

In cazul in care nu esti foarte sigur ce ai de facut in cazul realizarii unui contract de licenta, pentru ca totul sa fie in regula, ceea ce ai de facut este sa contactezi o firma de inregistrari marci. Acestia te vor putea ajuta cu tot ceea ce tine de o marca deja inregistrata sau o marca pe care intentionezi sa o inregistrezi la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci).

Cauta cateva oferte dintre care ti se par mai potrivite si alege o firma pe care sa o contactezi. Cu siguranta vei gasi foarte multe optiuni, cautand pe internet inregistrare marci. In functie de ceea ce vrei pentru marca ta, vei putea face o alegere.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10