Deciziile contestatiilor la inregistrarea marcilor Deciziile contestatiilor la inregistrarea marcilor
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: A obtine o marca inregistrata nu inseamna ca ai reusit sa scapi de orice problema ai avea cu ceea ce inseamna marca pe care o detii. De la momentul in care ai inregistrat marca, pana la momentul in care trebuie sa o reinnoiesti, adica dupa 10 ani, trebuie sa ai grija constant ca aceasta sa nu fie preluata voluntar sau poate chiar involuntar de catre altcineva. A monitoriza o marca inseamna a tine o evidenta destul de stricta in ceea ce priveste n
Publicat pe 20 Mar 2015 09:36:12 de brainiac
Categoria: Afaceri Subcategoria: Antreprenoriat
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


inregistrare marciA obtine o marca inregistrata nu inseamna ca ai reusit sa scapi de orice problema ai avea cu ceea ce inseamna marca pe care o detii. De la momentul in care ai inregistrat marca, pana la momentul in care trebuie sa o reinnoiesti, adica dupa 10 ani, trebuie sa ai grija constant ca aceasta sa nu fie preluata voluntar sau poate chiar involuntar de catre altcineva.

A monitoriza o marca inseamna a tine o evidenta destul de stricta in ceea ce priveste noile cereri de inregistrari de marca. Inainte ca o noua marca sa fie inregistrata la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci), aceasta trece mai intai printr-o perioada de asteptare, timp in care oricine are posibilitatea de a depune o opozitie impotriva inregistrarii marcii. Aceasta opozitie trebuie sa se bazeze pe faptul ca marca este mult prea asemanatoare cu una care este deja inregistrata.


Tocmai din acest motiv este bine ca cineva sa se ocupa de monitorizarea marcii tale si in acelasi timp de monitorizarea noilor cererei de inregistrare marci. De asemenea, pentru ca este posibil ca cineva, la un moment dat sa depuna o contestatie impotriva marcii tale, este important sa stii cum sa rezolvi aceasta problema. De aceea un expert in consultanta juridica, pe probleme de proprietate industriala, este persoana ideala care te poate ajuta in ceea ce priveste aceste probleme.


Decizia comisiei care evalueaza o contestatie poate fi la randul ei contestata. Important este redepunerea contestatiei sa nu dureze mai mult de trei luni din momentul in care aceasta a fost facuta publica. Judecarea unei contestatii se face de catre Comisia de Reexaminare, iar aceasta poate fi atacata la randul ei prin intermediul Tribunalului Bucuresti cu drept de apel impotriva Hotararii Comisiei de Reexaminare.


Ca sa faci o alegere potrivita inca de la inceput, cel mai bine este sa cauti pe internet cateva oferte de specialisti juridici in inregistrari marci, sa analizezi ofertele pe care le gasesti si sa pornesti inca de la inceput cu acea firma care iti poate oferi cele mai bune servicii in materie de inregistrare marci.


Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10