Cum obtii licenta de marca Cum obtii licenta de marca
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: A inregistra marca pentru produsele si serviciile pe care le pui la dispozitie, a devenit deja, pentru multe dintre firmele comerciante o forma prin care sa protejezi propria investitie, dar in acelasi timp si efortul pe care il depui pentru a face fata competitiei de pe piata. In felul acesta ai siguranta ca esti unicul care se va putea folosi de acele elemente vizuale care te reprezinta. In structura unei afaceri, indiferent ca vorbim de o afac
Publicat pe 19 Mar 2015 13:26:16 de brainiac
Categoria: Afaceri Subcategoria: Antreprenoriat
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


A inregistra marca pentru produsele si serviciile pe care le pui la dispozitie, a devenit deja, pentru multe dintre firmele comerciante o forma prin care sa protejezi propria investitie, dar in acelasi timp si efortul pe care il depui pentru a face fata competitiei de pe piata. In felul acesta ai siguranta ca esti unicul care se va putea folosi de acele elemente vizuale care te reprezinta.


In structura unei afaceri, indiferent ca vorbim de o afacere noua sau de una veche, este destul de probabil sa fie nevoie la un moment dat sa oferi unui partener sau unui colaborator dreptul de a se folosi, in mod legal, de marca pe care ai inregistrat-o la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inregistrare Marci). Pentru acesta lucru, va fi nevoie ca cel de-al doilea beneficiar al utilizarii marcii inregistrate sa devina licentiat.


Contractul de licenta de marca inseamna ca o parte sau in totalitate, dreptul de folosinta pe care il ai asupra marcii vor putea fi utilizate si de altcineva. Spre deosebire de contractul de cesiune, drepturile licentiatului sunt limitate asupra utilizarii marcii. In cazul acesta, licentiatorul este cel care a inregistrat marca, iar licentiatul este cel care obtine dreptul de licenta pentru o perioada limitata de timp.


Pentru ca acest lucru sa fie posibil, va fi nevoie ca acest contract de licenta sa fie depus la Registrul National al Marcilor, nu inainte de a fi platite taxele aferente pentru care trebuie sa faci dovada. Dincolo de acest lucru, in cererea pentru obtinerea contractului de licenta va fi necesar sa treci mai multe informatii si date, atat despre marca, cat si despre licentiator si licentiata. Tot aici va fi mentionata lista de produse pentru care va fi acordata licenta de marca.


Pentru ca toate deciziile tale legate de marcile inregistrate sa fie mult mai simple, iar decurgerea etapelor sa fie parcursa fara dificultati si sa ajunga la rezult in cel mai scurt timp posibil din punct de vedere legal, atunci cel mai probabil aveti nevoie de consultanta de specialitate, prin care sa obtineti raspunsuri sigure si fara amanari.


O echipa care sa iti ofere consultanta judiciara de specialitate organizeaza informatiile despre inregistrarea de marci si tot ce tine de acestea astfel incat sa iti puna la dispozitie doar acele lucruri de care ai nevoie si cu care esti nevoit sa interactionezi pentru a obtine rezultatul dorit. De cele mai multe ori, astfel de cabinete se ocupa cu tot ceea ce inseamna inregistrarea, administrarea, monitorizarea si reinnoirea marcilor. Astfel ca, pe toata durata in care vei avea tangeta cu o marca inregistrata nu va mai fi nevoie sa iti faci probleme. Echipa de specialisti iti va fi aproape.


Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10