Ce este o marca inregistrata si la ce ajuta Ce este o marca inregistrata si la ce ajuta
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Marca inregistrata numita si marca comercial este o reprezentare grafica si reprezinta un semn distinctiv care poate fi utilizat atat de persoane fizice cat si de persoane juridice. Marcile inregistrate sunt utilizate pentru a individualiza produse ori servicii, pentru ca utilizatorii, consumatorii ori alte persoane sa poata face diferenta intre mai multe produse din aceeasi categorie, comercializate de firme diferite. O marca inregistrata este o
Publicat pe 20 Mar 2015 09:39:16 de brainiac
Categoria: Afaceri Subcategoria: Antreprenoriat
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Marca inregistrata numita si marca comercial este o reprezentare grafica si reprezinta un semn distinctiv care poate fi utilizat atat de persoane fizice cat si de persoane juridice. Marcile inregistrate sunt utilizate pentru a individualiza produse ori servicii, pentru ca utilizatorii, consumatorii ori alte persoane sa poata face diferenta intre mai multe produse din aceeasi categorie, comercializate de firme diferite. O marca inregistrata este o forma de proprietate intelectuala.


De asemenea, marcile inregistrate pot fi clasificate dupa modul de reprezentare grafica astfel:

- marca verbala: denumire, slogan

- marca figurativa: element grafic care nu contine litere sau cifre

- marca combinata: denumire scrisa cu o grafica deosebita si/sau in culori sau o denumire insotira de un element grafic

- marca tridimensionala: marca constituiuta din forma produsului sau a ambalajului sau orice alt semn specific tridimensional care permite identificarea unui produs sau serviciu.

In cazul in care dorim sa clasificam marcile inregistrate dupa natura solicitantilor, acestea pot fi:

- marca individuala: caz in care solicitantul este o persoana fizica sau juridica

- marca colectiva: care va servi la deosebirea produselor sau serviciilor. Pentru a face o cerere pentru marca colectiva, va fi nevoie sa crearea unui regulament de folosire a marcii de certificare precum si autorizatia sau documentul din care sa rezulte exercitarea legala a activitatii de certificare.


Pentru ce este utila marca inregistrata?

Un lucru destul de important pe care trebuie sa il cunoasteti este acela ca o marca inregistrata nu este sinonima cu inregistrarea unei firme la Registrul Comertului. Inregistrarea unei marci la OSIM nu este obligatorie, insa, in timp aceasta se poate dovedi a fi necesara.


Prin intermediul marcii inregistrate puteti opri ca orice alta firma sa utilizeze o aceeasi denumire in acelasi domeniul de activitate pe care il are si firma dumneavoastra. De asemenea, aveti posibilitatea sa aveti marca inregistrata pe o anumita reprezentare grafica.


O informatie utila de care ar trebui sa tineti cont este aceea ca nu puteti inregistrat o marca deja existenta si mai ales nu aveti posibilitatea sa inregistrati marci constituite din cuvinte generice sau uzuale dintr-un anumit domeniu de activitate, la fel cum nu este permisa inregistrarea unei marci similare sau identice cu unele cunoscute.


Este posibil ca o firma sa se poata inregistra la Registrul Comertului insa aceasta sa nu poate fi inregistrata si ca marca la OSIM. Acest lucru se intampla deoarece fiecare dintre aceste institutii este guvernata de legi si regulamente diferite. Este bine sa va informati cu atentie asupra acestora astfel incat sa va puteti decide asupra denumirilor pentru care veti opta.


Cea mai buna varianta este sa apelati la un consilier in proprietate industriala care sa va ajute in luarea unei decizii optime care sa intruneasca conditiile dumneavoastra in ceea ce priveste protejarea afacerii si in urma careia sa puteti avea profitul de care aveti nevoie.


Durata pentru obtinerea unei marci inregistrate

Perioada de asteptare pentru obtinerea unei marci inregistrate dureaza de la caz la caz. Perioada medie de asteptare este de 6 luni. Intr-un regim de urgentare care presupune achitarea taxelor aferente, aceasta perioada poate fi limitata pana la 3 luni.


Din nou, cea mai buna solutie este sa apelati la ajutorul unui specialist in inregistrare marci, personana care va poate pune la dispozitie rapid toate informatiile necesare, va putea consilia pentru luarea decizilor si poate face demersurile necesare pentru a obtine marca inregistrata la OSIM.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10