Care sunt etapele pentru obtinerea unei marci inregistrate Care sunt etapele pentru obtinerea unei marci inregistrate
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Oricine poate obtine o marca inregistrata, indiferent ca este vorba de o persoana fizica sau de o persoana juridica. O marca inregistrata poate fi ceruta direct sau poate fi ceruta prin mandatar; in cazul unei persoane de alta nationalitate decat romana, aceasta trebuie sa se adreseze unui specialist in proprietate industriala care sa ii poata explica pe larg care sunt pasii de urmat pentru stabilirea si inregistrarea marcii intr-un mod corect.Ob
Publicat pe 20 Mar 2015 10:09:39 de brainiac
Categoria: Afaceri Subcategoria: Antreprenoriat
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Oricine poate obtine o marca inregistrata, indiferent ca este vorba de o persoana fizica sau de o persoana juridica. O marca inregistrata poate fi ceruta direct sau poate fi ceruta prin mandatar; in cazul unei persoane de alta nationalitate decat romana, aceasta trebuie sa se adreseze unui specialist in proprietate industriala care sa ii poata explica pe larg care sunt pasii de urmat pentru stabilirea si inregistrarea marcii intr-un mod corect.

inregistrare marci

Obtinerea unei marci inregistrate incepe in primul rand cu realizarea documentelor pentru depunerea dosarului. Cel mai important element aici este formularul unde sunt trecute cele mai importante informatii despre marca inregistrata. Acestui document ii sunt atasate si altele, in functie de specificul cereri de inregistrare de marca. Obligatorii sunt dovada platii (chitanta de plata), plus cinci reproduceri ale marcii (facute dupa standardele cerute de OSIM). Optionale sunt certificatul de prioritate plus lista intreprinderilor indreptatite sa foloseasca marca colectiva si regulamentul de folosire al acesteia.


Odata ce dosarul a fost completat acesta poate fi depus in vederea obtinerii unei rezerveri pentru acea marca. Urmeaza o perioada de asteptare, timp in care se verifica daca nu cumva cererea de inregistrare de marca intra in conflict cu alte marci inregistrate. In cazul in care se intampla astfel de situatii, cel mai probabil veti avea nevoie de un specialist in proprietate industriala.


Acestia se vor putea ocupa pe viitor si de supervizarea marcii, astfel incat, de fiecare data cand va fi nevoie de interventia unui specialist, pentru a proteja marca, sa nu existe niciun fel de probleme. Mai mult decat atat, acestia pot preveni situatiile de conflict de marca prin monitorizarea cu regularitate a noilor cereri de inregistrare de marca. Astfel ca, de fiecare data cand cineva va incerca sa inregistrare o marca identica sau asemanatoarea cu a ta, specialistul in proprietate industriala va putea depune o opozitie impotriva.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10