Care sunt avantajele unui detinator de marca inregistrata Care sunt avantajele unui detinator de marca inregistrata
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Marca inregistrata este forma prin care o persoana, fizica sau juridica, reuseste sa isi protejeze produsele sau serviciile, prin constituirea unui semn distinctiv, urmand ca acesta sa fie protejat prin lege. Oricine mai foloseste aceeasi marca, este obligat sa aiba mai intai consimtamantul proprietarului ei. Inregistrarea unei marci este un proces de durata, insa finalitatea lui vine cu o serie de beneficii pentru proprietarul ei. Astfel ca, inc
Publicat pe 20 Mar 2015 09:44:38 de brainiac
Categoria: Afaceri Subcategoria: Antreprenoriat
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Marca inregistrata este forma prin care o persoana, fizica sau juridica, reuseste sa isi protejeze produsele sau serviciile, prin constituirea unui semn distinctiv, urmand ca acesta sa fie protejat prin lege. Oricine mai foloseste aceeasi marca, este obligat sa aiba mai intai consimtamantul proprietarului ei.

inregistrare marci

Inregistrarea unei marci este un proces de durata, insa finalitatea lui vine cu o serie de beneficii pentru proprietarul ei. Astfel ca, includem aici:


1. Dreptul exclusiv asupra utilizarii denumirii/marcii inregistrate

Din momentul in care marca a fost acceptata si aprobata de OSIM, proprietarul ei este unicul cu drept integral de folosinta. Mai mult decat atat, proprietarul are posibilitatea sa se opuna in momentul in care o alta persoana, fizica sau juridica, incearca sa inregistreze o marca identica ori prea asemanatoare.


2. Consolidarea imaginii firmei

O marca inregistrata nu inseamna doar protejarea ei fata de eventuali competitori cinstiti sau nu, ci denota si un real interes al proprietarului fata de propria afacere. Acest lucru poate transmite clientilor si potentialilor clienti ideea ca exista suficient interes si preocupare fata de propria afacere si mai mult decat atat, arata faptul ca se doreste promovarea acesteia, precum si pastrarea unei identitati unice, prin intermediul careia sa fie recunoscuta usor.


3. Influentarea pietei intr-un mod pozitiv

Inregistrarea unei marci poate determina la nivelul pietei o conduita fair-play din partea competitiei. Practicile comerciale cinstite vor aduce mai aproape si practici sanatoase de comert. La fel de important este ca indiferent de cine este competitorul tau acesta sa inteleaga respectul fata de protectia oferita de o marca inregistrata.


4. Cresterea notorietatii

Chiar daca nu este neaparat o influenta directa, o marca inregistrata poate aduce in timp, un volum mai mare de clienti, dar si o recunoastere mai mare, la nivelul pietei. O marca este inregistrata pentru o perioada de 10 ani, iar perioada poate fi prelungita pentru inca 10 ani s.a.m.d. ori de cate ori este nevoie. Constanta marcii inregistrate, aduce in timp notorietate marcii.


Iata o parte din avantajele detinerii unei marci inregistrate pentru produsele ori serviciile pe care le comercializezi. Cu siguranta mai sunt si altele si le vei putea identifica foarte simplu. Cauta servicii specializate de inregistrare marci si vei gasi si mai multe motive pentru care sa faci acest lucru. Alege din ofertele gasite pe internet, pe aceea care se potriveste cel mai bine nevoilor tale.


Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10